Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Binnenstadsenquête op internetsite gemeente Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

Binnenstadsenquête op internetsite gemeente

wo 13 september 2000

De Bossche binnenstad moet schoner, spannender en uitdagender worden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders als missie geformuleerd in de discussienota over de binnenstad.

Deze nota getiteld "Samen slijpen aan een pronkjuweel" - wordt de komende maanden uitgebreid bediscussieerd met belanghebbenden en belangstellenden. Het uiteindelijke doel is het opstellen van

een nieuwe binnenstadsvisie. Een visie waarin onder meer wordt aangegeven hoe met de binnenstad moet worden omgegaan en hoe die er over een aantal jaren moet uitzien.

Binnenstadsenquête

Het discussietraject is reeds gestart met de Binnenstadsenquête, die op zondag 10 september jongstleden is gepubliceerd in de Bossche Omroep op Zondag. Deze enquête bestaat uit zeventien stellingen. Belangstellenden kunnen nog steeds op verschillende manieren deelnemen aan de Binnenstadsenquête. Zo is de enquête te vinden op de internetsite van de gemeente:
www.s-hertogenbosch.nl (klik naar Binnenstadsenquête). Bovendien is de enquête verkrijgbaar bij het Informatiecentrum en in de expositieruimte "Stad in de Etalage" (Achter het Stadhuis 3). In de expositieruimte kan de enquête ook via het internet worden ingevuld.

Discussiebijeenkomsten

Centraal in het traject staan de discussiebijeenkomsten. Zo vindt

op maandag 9 oktober het startdebat plaats in het Theater aan de Parade, aanvang 19.30 uur. Het startdebat wordt geopend met een presentatie van de resultaten van de Binnenstadsenquête. Daarna interviewt de voorzitter van de avond, F. Rottenberg, enkele Bosschenaren over de ontwikkelingen in de binnenstad in de afgelopen jaren. Uiteraard wordt ook naar de toekomst gekeken: wat moet er met de binnenstad gebeuren? Dat gebeurt in samenspraak met F. van Beers, wethouder van onder meer Ruimtelijke Ordening, met het publiek in de zaal en met een aantal "externe" deskundigen.

In de maand november vinden er speciale themabijeenkomsten plaats. Op verschillende locaties in de binnenstad wordt gediscussieerd over één van de vier themas uit de discussienota.

Deze kleinschalige bijeenkomsten bieden de mogelijkheid om met een kleine groep dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. Aan iedere discussiebijeenkomst kunnen maximaal vijftien personen deelnemen.

Aanmelden

Belangstellenden voor het startdebat kunnen zich aanmelden via de internetsite:
www.s-hertogenbosch.nl (klik naar Binnenstadsenquête). Ook kan op werkdagen, tussen 9.00 en 12.00 uur, gebeld worden naar tel. (073) 615 58 00. Dan kan bovendien worden aangegeven of er interesse is in deelname aan de themabijeenkomsten. Belangstellenden die zich aanmelden, krijgen de discussienota thuis gestuurd. De nota is ook te vinden op de internetsite. Aanmelden voor het startdebat kan tot 23 september aanstaande.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie