Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BizzValue introduceert bedrijfswaardering via internet'Wat is mijn bedrijf waard?'

BizzValue: Bedrijfswaardering via internet

Razendsnel een gedegen bedrijfswaardering maken via internet. Deze mogelijkheid is vanaf nu beschikbaar via de Bedrijvenbank. Ondernemers kunnen niet alleen zien hoeveel hun bedrijf waard is, maar ook ontdekken wat de 'waardedrijvers' zijn, dus wat de gevolgen van bepaalde beslissingen zijn voor de waarde van de onderneming.

Ondernemers kunnen nu zelf berekenen wat hun bedrijf waard is. Niet alleen wanneer ze overwegen te verkopen, maar ook bij het maken van een meerjarenplanning, het aangaan van een nieuwe financiering of voor een bespreking met de fiscus. De tool is ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde accountantskantoor Horlings, Brouwer en Horlings. BizzValue berekent de waarde aan de hand van honderd vragen over de jaarcijfers en produceert een rapport met de waarde volgens vier verschillende rekenmethodes.

Abonnement
De Bedrijvenbank biedt toegang tot de applicatie op basis van een jaarabonnement ad f 950,- ex BTW. Voor dat geld kan de ondernemer zo vaak hij wil een bedrijfswaardering maken. Ingevoerde gegevens worden onder een code opgeslagen. Als een of meer cijfers wijzigen produceert het pakket direct een nieuw rapport.

'Weet u wat uw bedrijf waard is?'
Door het gebruik van Bizzvalue leert elke ondernemer de waardedrijvers van zijn onderneming kennen. Maar weinig ondernemers weten precies, welke factoren in welke mate de waarde van hun bedrijf beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is de gemiddelde betaaltermijn van debiteuren. Door die met een week te bekorten, stijgt de waarde van het bedrijf soms met tonnen. Of het terugbrengen van de inkoop met slechts enkele procenten, waardoor de waarde van de onderneming bij verkoop veel meer dan een paar procent stijgt! Zaken waarmee elke abonnee naar hartelust kan experimenteren, én zijn voordeel kan doen.

Achtergrondinformatie BizzValue
Razendsnel een gedegen bedrijfswaardering maken via internet. Deze mogelijkheid, Bizz Value geheten, is vanaf nu beschikbaar via de Bedrijvenbank. Ondernemers en accountants kunnen met de applicatie niet alleen zien hoeveel een bedrijf waard is, maar ook ontdekken hoe ze deze waarde het best kunnen vergroten.

Met BizzValue is door honderd vragen over de balans en verlies/winstrekening te beantwoorden snel een betrouwbare bedrijfswaardering te maken. De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde accountantskantoor Horlings, Brouwer en Horlings. Er wordt gebruik gemaakt van vier verschillende methodes.

Methoden
De gebruikte methodes zijn: de discounted cash flow (DCF) methode, de rentabiliteitswaarde, de rendementswaarde en de intrinsieke-waarde. Behalve methoden om de bedrijfswaarde te berekenen biedt de applicatie nog meer: inzicht in de waardedrijvers.

Online
BizzValue software is alleen online te gebruiken. Ingevoerde gegevens worden in een streng beveiligde databank opgeslagen en zijn met de juiste toegangscode opnieuw te gebruiken. Na de eerste waardering is het dus een fluitje van een cent om de waardering up-to-date te maken. Bovendien is het hiermee mogelijk om te onderzoeken hoeveel invloed bepaalde factoren hebben op de waarde van de onderneming. Een voorbeeld hiervan is de gemiddelde betaaltermijn van debiteuren. Door die met een week te verkorten, is de waarde van het bedrijf soms met tonnen te vergroten.

Abonnementen
BizzValue is zowel nuttig voor accountants als voor ondernemers. Voor de ondernemer is er een Bedrijfsabonnement, dat f 950,- per jaar kost. Accountants kunnen gebruik maken van het Adviseursabonnement (f 1900,-) waarmee een onbeperkt aantal cliënten kan worden ingevoerd.

Achtergrondinformatie Bedrijvenbank

Bedrijvenbank
De Bedrijvenbank is in 1996 opgericht. Het is een onafhankelijke organisatie voor bedrijfsovername in Nederland. De organisatie richt zich op ondernemers in het Midden- en Klein bedrijf die hun bedrijf willen gaan verkopen, of op zoek zijn naar een bedrijf om over te nemen. Het gaat om bedrijven met een omzet tot ca.10 miljoen. Vanaf 1996 werd maandelijks 'het Blauwe Boekje van De Bedrijvendatabank' uitgegeven, hierin werden honderden bedrijven te koop aangeboden. In 1998 is de Bedrijvenbank overgegaan op een databank op internet onder de naam www.bedrijvenbank.nl. Abonnees hebben toegang tot het overzicht van de profielen van bedrijven die te koop zijn en kunnen zelf hun bedrijf aanbieden.

Bedrijvenbank op het internet
De Bedrijvenbank brengt kopers en verkoper samen. Gemiddeld wordt 25% van de bedrijven binnen 6 weken verkocht. De organisatie treedt niet op als bemiddelaar maar biedt wel de benodigde informatie aan. Als abonnee is het mogelijk om via De Bedrijvenbank je bedrijf te koop aan te bieden of een bedrijf te kopen. Er wordt een bedrijfsprofiel samengesteld met de contactpersoon erbij. Momenteel heeft De Bedrijvenbank ca. 750 profielen. De soorten profielen zijn:

- bedrijven te koop / gezocht

- coaches aangeboden / gezocht

- franchise aangeboden

- kapitaal aangeboden / gevraagd

- participatie aangeboden / gevraagd

- samenwerking aangeboden / gevraagd

Nog meer informatie...…
Behalve het samenbrengen van kopers en verkopers bevat de site de volgende informatie om het proces van bedrijfsovername te vergemakkelijken:
- Een overzicht met 40 aangesloten intermediairs. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven bij fusies en overname. Per intermediair wordt specifieke informatie vermeld zodat men zelf de geschikte intermediair kan uitkiezen en benaderen.

- De kennisbank bevat achtergrondinformatie op de gebieden: algemeen, economisch, juridisch, fiscaal en zakelijk.

- In de agenda staan bijeenkomsten over bedrijfsovername vermeld zodat men geheel up-to-date blijft.

- Het cursusoverzicht bevat uitgebreide informatie over cursussen betreffende bedrijfsovername.

- Een overzicht van de meest recente fusies en overnames in Nederland.
- De Nieuwsbrief Bedrijfsovername die gratis verzonden wordt.
- Mogelijkheid tot het plaatsen van oproepen aan collega-ondernemers.
- In het spreekuur staan tien topadviseurs ter beschikking voor het beantwoorden van vragen betreffende bedrijfsovername.
- Informatie over de Bedrijvenbank in de vorm van grafieken en tabellen is te vinden bij statistiek.

Een goede voorbereiding
De aangeboden informatie van De Bedrijvenbank geeft een duidelijk beeld van de 'wereld van fusie en overname'. Het verkopen van het bedrijf doet de ondernemer meestal maar eens in z'n leven. Het raadplegen van de internetsite vormt een goede voorbereiding en geeft de mogelijkheid om op hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Vriendelijke groet,

- Hans van Heertum

Noot redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot

Hans van Heertum
De Bedrijvenbank
Deccaweg 38
Postbus 12345
1100 AH Amsterdam
Telefoon: 020-6113553
Fax : 020-6117583
www.bedrijvenbank.nl
email: info@bedrijvenbank.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...