Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BizzValue introduceert bedrijfswaardering via internet'Wat is mijn bedrijf waard?'

BizzValue: Bedrijfswaardering via internet

Razendsnel een gedegen bedrijfswaardering maken via internet. Deze mogelijkheid is vanaf nu beschikbaar via de Bedrijvenbank. Ondernemers kunnen niet alleen zien hoeveel hun bedrijf waard is, maar ook ontdekken wat de 'waardedrijvers' zijn, dus wat de gevolgen van bepaalde beslissingen zijn voor de waarde van de onderneming.

Ondernemers kunnen nu zelf berekenen wat hun bedrijf waard is. Niet alleen wanneer ze overwegen te verkopen, maar ook bij het maken van een meerjarenplanning, het aangaan van een nieuwe financiering of voor een bespreking met de fiscus. De tool is ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde accountantskantoor Horlings, Brouwer en Horlings. BizzValue berekent de waarde aan de hand van honderd vragen over de jaarcijfers en produceert een rapport met de waarde volgens vier verschillende rekenmethodes.

Abonnement
De Bedrijvenbank biedt toegang tot de applicatie op basis van een jaarabonnement ad f 950,- ex BTW. Voor dat geld kan de ondernemer zo vaak hij wil een bedrijfswaardering maken. Ingevoerde gegevens worden onder een code opgeslagen. Als een of meer cijfers wijzigen produceert het pakket direct een nieuw rapport.

'Weet u wat uw bedrijf waard is?'
Door het gebruik van Bizzvalue leert elke ondernemer de waardedrijvers van zijn onderneming kennen. Maar weinig ondernemers weten precies, welke factoren in welke mate de waarde van hun bedrijf beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is de gemiddelde betaaltermijn van debiteuren. Door die met een week te bekorten, stijgt de waarde van het bedrijf soms met tonnen. Of het terugbrengen van de inkoop met slechts enkele procenten, waardoor de waarde van de onderneming bij verkoop veel meer dan een paar procent stijgt! Zaken waarmee elke abonnee naar hartelust kan experimenteren, én zijn voordeel kan doen.

Achtergrondinformatie BizzValue
Razendsnel een gedegen bedrijfswaardering maken via internet. Deze mogelijkheid, Bizz Value geheten, is vanaf nu beschikbaar via de Bedrijvenbank. Ondernemers en accountants kunnen met de applicatie niet alleen zien hoeveel een bedrijf waard is, maar ook ontdekken hoe ze deze waarde het best kunnen vergroten.

Met BizzValue is door honderd vragen over de balans en verlies/winstrekening te beantwoorden snel een betrouwbare bedrijfswaardering te maken. De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde accountantskantoor Horlings, Brouwer en Horlings. Er wordt gebruik gemaakt van vier verschillende methodes.

Methoden
De gebruikte methodes zijn: de discounted cash flow (DCF) methode, de rentabiliteitswaarde, de rendementswaarde en de intrinsieke-waarde. Behalve methoden om de bedrijfswaarde te berekenen biedt de applicatie nog meer: inzicht in de waardedrijvers.

Online
BizzValue software is alleen online te gebruiken. Ingevoerde gegevens worden in een streng beveiligde databank opgeslagen en zijn met de juiste toegangscode opnieuw te gebruiken. Na de eerste waardering is het dus een fluitje van een cent om de waardering up-to-date te maken. Bovendien is het hiermee mogelijk om te onderzoeken hoeveel invloed bepaalde factoren hebben op de waarde van de onderneming. Een voorbeeld hiervan is de gemiddelde betaaltermijn van debiteuren. Door die met een week te verkorten, is de waarde van het bedrijf soms met tonnen te vergroten.

Abonnementen
BizzValue is zowel nuttig voor accountants als voor ondernemers. Voor de ondernemer is er een Bedrijfsabonnement, dat f 950,- per jaar kost. Accountants kunnen gebruik maken van het Adviseursabonnement (f 1900,-) waarmee een onbeperkt aantal cliënten kan worden ingevoerd.

Achtergrondinformatie Bedrijvenbank

Bedrijvenbank
De Bedrijvenbank is in 1996 opgericht. Het is een onafhankelijke organisatie voor bedrijfsovername in Nederland. De organisatie richt zich op ondernemers in het Midden- en Klein bedrijf die hun bedrijf willen gaan verkopen, of op zoek zijn naar een bedrijf om over te nemen. Het gaat om bedrijven met een omzet tot ca.10 miljoen. Vanaf 1996 werd maandelijks 'het Blauwe Boekje van De Bedrijvendatabank' uitgegeven, hierin werden honderden bedrijven te koop aangeboden. In 1998 is de Bedrijvenbank overgegaan op een databank op internet onder de naam www.bedrijvenbank.nl. Abonnees hebben toegang tot het overzicht van de profielen van bedrijven die te koop zijn en kunnen zelf hun bedrijf aanbieden.

Bedrijvenbank op het internet
De Bedrijvenbank brengt kopers en verkoper samen. Gemiddeld wordt 25% van de bedrijven binnen 6 weken verkocht. De organisatie treedt niet op als bemiddelaar maar biedt wel de benodigde informatie aan. Als abonnee is het mogelijk om via De Bedrijvenbank je bedrijf te koop aan te bieden of een bedrijf te kopen. Er wordt een bedrijfsprofiel samengesteld met de contactpersoon erbij. Momenteel heeft De Bedrijvenbank ca. 750 profielen. De soorten profielen zijn:

- bedrijven te koop / gezocht

- coaches aangeboden / gezocht

- franchise aangeboden

- kapitaal aangeboden / gevraagd

- participatie aangeboden / gevraagd

- samenwerking aangeboden / gevraagd

Nog meer informatie...…
Behalve het samenbrengen van kopers en verkopers bevat de site de volgende informatie om het proces van bedrijfsovername te vergemakkelijken:
- Een overzicht met 40 aangesloten intermediairs. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven bij fusies en overname. Per intermediair wordt specifieke informatie vermeld zodat men zelf de geschikte intermediair kan uitkiezen en benaderen.

- De kennisbank bevat achtergrondinformatie op de gebieden: algemeen, economisch, juridisch, fiscaal en zakelijk.

- In de agenda staan bijeenkomsten over bedrijfsovername vermeld zodat men geheel up-to-date blijft.

- Het cursusoverzicht bevat uitgebreide informatie over cursussen betreffende bedrijfsovername.

- Een overzicht van de meest recente fusies en overnames in Nederland.
- De Nieuwsbrief Bedrijfsovername die gratis verzonden wordt.
- Mogelijkheid tot het plaatsen van oproepen aan collega-ondernemers.
- In het spreekuur staan tien topadviseurs ter beschikking voor het beantwoorden van vragen betreffende bedrijfsovername.
- Informatie over de Bedrijvenbank in de vorm van grafieken en tabellen is te vinden bij statistiek.

Een goede voorbereiding
De aangeboden informatie van De Bedrijvenbank geeft een duidelijk beeld van de 'wereld van fusie en overname'. Het verkopen van het bedrijf doet de ondernemer meestal maar eens in z'n leven. Het raadplegen van de internetsite vormt een goede voorbereiding en geeft de mogelijkheid om op hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Vriendelijke groet,

- Hans van Heertum

Noot redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot

Hans van Heertum
De Bedrijvenbank
Deccaweg 38
Postbus 12345
1100 AH Amsterdam
Telefoon: 020-6113553
Fax : 020-6117583
www.bedrijvenbank.nl
email: info@bedrijvenbank.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie