Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geweldig Express rijdt door de provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
13 september 2000

GEWELDIG EXPRESS RIJDT DOOR DE PROVINCIE UTRECHT

Pesten, vechten met andere kinderen - het overkomt je niet zomaar, daar kan je zelf mee leren omgaan. Met die boodschap rijdt de Geweldig Express door het land. Te beginnen in de provincie Utrecht, waar deze reizende tentoonstelling in september de gemeenten Utrecht, Montfoort en Loosdrecht aandoet. Tot eind mei 2001 is de Geweldig Express op zoek naar kinderen van 10 tot 13 jaar, om hen spelenderwijs bekend te maken met vragen en dilemma's over zinloos geweld, ruzie, zondebokken en vooroordelen over andere culturen. Scholen en jongerenorganisaties kunnen het twaalfmeter lange gevaarte boeken en deze bus in bonte kleuren komt langs in de buurt.

Met een ferme druk op de claxon van de Express en begeleid door duizend ballonnen die door kinderen werden opgelaten, werd op 6 september het startschot gegeven voor de Geweldig Express door gedeputeerde Evelien Korthuis-Elion (provincie Utrecht) en Bas Plaisier (Samen op Weg-kerken). De rijdende campagne is een initiatief van Samen op Weg-jeugdwerk en bedacht door de Stichting Vredeseducatie. De provincie Utrecht is één van de sponsors voor dit project, met een jaarlijkse subsidie aan de Samenwerkende Organisaties voor Identiteitsgebonden jeugd- en jongerenwerk (SOI). De rijdende campagne wordt ondersteund met educatief materiaal, waaronder een cd-rom en een interactief dilemmaspel. De bedoeling van het project is om kinderen beter te leren omgaan met agressie en situaties van geweld.

Bij de start van de Geweldig Express sprak Evelien Korthuis-Elion met een groep kinderen over geweld. Worden zij wel eens gepest op school? En hoe reageer je daar dan op? "Pesten", zo vatte ze het gesprek samen, "doet veel langer pijn dan wanneer je op straat valt. Maar door met andere mensen kennis te maken, kunnen we ons zelf heel rijk maken. Dat heeft niets met geld te maken. Rijk zijn, dat betekent een wijdere blik op de wereld. Dat is pas echt samenleven!"

De Geweldig Express doet de volgende Utrechtse gemeenten aan: Montfoort (7 en 8 september), Loosdrecht (14 september), Utrecht (17-22 september), Driebergen en Zeist (22-24 februari), Eemnes (26 februari), Soest (21 februari), Soest (21 februari), Amersfoort (19 en 20 februari), Breukelen (3 maart).

Voor informatie over de Geweldig Express en het bestellen van deze rijdende tentoonstelling voor kinderen kunt u de reserveringslijn bellen, telefoon 030 - 880 1544. Meer inlichtingen zijn ook te vinden op Internet: www.vredeseducatie.nl
(Voor informatie: Ron.van.Dopperen@Provincie-Utrecht.nl, 030 - 258 31 96)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie