Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwerfsteneneiland Maarn blijft in beeld

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
13 september 2000

Zwerfsteneneiland Maarn blijft in beeld

Maar liefst 250 bezoekers lieten zich verleiden om op 9 september jl. het zwerfsteneneiland in Maarn te bezoeken. De provincie Utrecht die gerekend had op ca. 175 bezoekers was hierdoor blij verrast. Het jaar 2000 is door de provincie uitgeroepen tot Natuur-Cultuur jaar en een volgende activiteit die gaat plaatsvinden is een expositie van 3 kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de aanleg en de eigenschappen van het aardkundig monument "zwerfsteneneiland Maarn".

Het zwerfsteneneiland bezit al een culturele component in de vorm van de oude draaischijf van het rangeerterrein dat ooit in de zanderij heeft gelegen. Het zwerfsteneneiland blijkt echter ook een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op kunstenaars. Het is nu mogelijk het resultaat daarvan te zien. In de loopbrug van het provinciehuis vindt gedurende de maand september een tentoonstelling plaats van de kunstenaars Peter Enter, Garis en Wico. Enter is vanaf zijn prille jeugd betrokken geweest bij de zanderij, die op een steenworp afstand van zijn geboortehuis ligt. Dat de zwerfstenen hem al vele jaren geboeid hebben, bewijzen de fraaie exemplaren die al tientallen jaren in zijn tuin liggen. Enter is door zijn landschapskunst betrokken geraakt bij het aardkundig monument Zwerfsteneneiland Maarn. Hij heeft hiervoor het ontwerp gemaakt en de uitvoering intensief begeleid. Enter en Garis hebben al tientallen jaren samengewerkt en elkaar geïnspireerd. Garis heeft de passie van Enter voor de zwerfstenen overgenomen. WICO is landschapsfotograaf die getroffen is door de schoonheid en de mystiek van de zwerfstenen. Zijn impressies laat hij de vrije loop via het toetsenbord.

De kunstenaars hebben prioriteit gegeven aan de opbouw van een collectie geïnspireerd op het zwerfsteneneiland in het kader van het jaar Natuur Cultuur 2000. In deze collectie reiken de nietlevende natuur en de cultuur elkaar een ferme hand. Garis volgt hierbij een figuratieve benadering, terwijl Enter voor een meer abstractie kiest. Tezamen met de digitale benadering van WICO vormt het geheel een verrassend veelzijdige collectie.

De schilderijen, computerkunst en foto's zijn dagelijks tijdens kantooruren te bezichtigen in de loopbrug van het provinciehuis. Aan het eind van de maand verschijnen ook een tiental schilderijen op de bekende homepage van het eiland aardkundigewaarden

Het provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht, is vanaf Utrecht CS te bereiken met buslijn 11.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie