Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin en Prins Claus op bezoek bij foto-tentoonstelling

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

13-09-2000

Koningin en Prins Claus op bezoek bij tentoonstelling over Noord-Bohemen in Provinciehuis Zuid-Holland

H.M. de Koningin en Z.K.H. Prins Claus hebben woensdagmiddag 13 september in het provinciehuis in Den Haag een kort bezoek gebracht aan de foto-tentoonstelling De verandering van een maanlandschap in het hart van Europa. De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, leidde het koninklijk paar rond.

De tentoonstelling gaat over de restauratie van het landschap in Noord-Bohemen waar sinds 1945 ten gevolge van afgravingen voor de winning van bruinkool een uitgestrekt maanlandschap is ontstaan. Inmiddels is een klein deel van dit landschap heringericht met bos, met recreatiegebieden en voor de wijnbouw.
Fotos van Stanislav Stys laten de situatie vóór en na de herinrichting zien en brengen de milieu- en sociaal-economische problemen in dit gebied in beeld.
Daarnaast zijn op de tentoonstelling natuurfotos te zien uit het Tsjechische Middelgebergte, gemaakt door Miloslav Kalík, alsmede een serie fotos van natuur en landschap in noordoost Hongarije, vervaardigd door Mihály Bodnár.

De heer J. Franssen en de Tsjechische onderminister voor milieu, de heer J. Hlavacek hebben gezamenlijk de tentoonstelling op 24 augustus geopend. De provincie Zuid-Holland heeft een samenwerkingsverband met Noord-Bohemen in Tsjechië en met de Hongaarse provincie Borsod-Abaúj-Zemplén. Begin oktober wordt in het provinciehuis een conferentie gehouden over de ontwikkeling en versterking van het regionale bestuur in de beide gebieden in Tsjechië en Hongarije.
De tentoonstelling in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag, is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en is nog te zien tot en met vrijdag 22 september.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie