Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 14 september 2000

Dagelijkse berichten

Zuidbroek: bromfietser zonder helm vlucht de sloot in Agenten zagen een 20-jarige bromfietser uit Zuidbroek in zijn woonplaats zonder helm rijden. De man kreeg een stopteken maar ging en vandoor. Na een korte achtervolging werd de op de vlucht geslagen bromfietser in een sloot bij Achter de Wal aangetroffen. Hij was nat en geschrokken en kreeg een bon voor het rijden zonder helm en de waarschuwing er niet meer vandoor te gaan als hij gecontroleerd wordt.

Winschoten: brandjes in Wezellaan
In twee niet bewoonde woningen aan de Wezellaan in Winschoten werd woensdagavond achter de voordeur papier in de brand gestoken. De vloerbedekking liep schade op. Op een kinderspeelplaats in dezelfde plaats werd een afvalberg in de brand gestoken. Op de berg lag ook een mountainbike. De politie bluste het brandje.

Finsterwolde: lantaarnpaal plat gereden
Een lantaarnpaal aan de Klinkerweg in Finsterwolde werd woensdagavond plat gereden door een 24-jarige automobilist uit die plaats. De man die bij een kennis in de straat was binnen gelopen bleek voor 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgereikt. De auto, met een zwaar beschadigde voorzijde, is afgesleept.

Winschoten: man lichtgeraakt
Bij het achteruit rijden een uitrit in op de Heuvellaan reed een 25-jarige bestuurder van een bestelbusje zachtjes tegen een 31-jarige voetganger uit Winschoten aan. De man werd licht geraakt aan de schouder maar werd kwaad en vernielde een spiegel van de bus. Toen de chauffeur zei dat hij de man niet had gezien werd hij bedreigd en bij zijn keel gegrepen. De agressieve man kon kort daarop worden aangehouden voor vernieling en mishandeling. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld.

Bedum: rijden onder invloed
Een 35-jarige automobilist uit Bedum werd in zijn woonplaats op de Grotestraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 0.7. Omdat de man eerder dit jaar betrapt was voor hetzelfde delict is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij heeft een dagvaarding meegekregen.

Veendam: behulpzame broer komt vast te zitten
Een 28-jarige man uit Veendam die bij zijn zus op bezoek was in de Delf in Veendam kreeg het verzoek om eens naar de slecht spelende autoradio te kijken. De man trok de radio uit de slede en kwam met zijn hand vast te zitten in de console. Bij acties om zich te bevrijden slaakte de man kreten van pijn. Uiteindelijk heeft de brandweer een deel van het dashboard verwijder om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

Hoogezand: fietsendief op heterdaad betrapt
Een buurtbewoner zag woensdagnacht dat een man fietsen aan het stelen was uit een tuin aan de van Royenstraat in Hoogezand. Er waren al fietsen klaargezet om mee te nemen. Bij onderzoek in de omgeving trof de politie een met gedoofde lichten rijdende auto aan op de Erasmusweg. In de kofferbak bevond zich een gestolen fiets. De 23-jarige bestuurder uit Gasselternijveen werd aangehouden en ingesloten.

Veendam: agressieve jongen (15)
Spelende kinderen in de Fregatstraat in Veendam werden woensdagmiddag belaagd door een 15-jarige jongen uit Veendam. De jongen gooide met stukken trottoirtegel en raakte een 10-jarige jongen die een fikse schram opliep aan zijn been. De jongen die bij zijn aanhouding verzet pleegde verklaarde uitgescholden te zijn door de kinderen. Hij is na aanmelding bij HALT aan zijn moeder overgedragen.

Winsum: man dreigt met mes in AZC
Een beveiligingsmedewerkster werd woensdag tegen middernacht in het AZC in Winsum geroepen bij een ruzie tussen twee bewoners. Toen de vrouw bij de caravan arriveerde en poolshoogte nam werd zij met een mes bedreigd. Een 18-jarige man maakte een stekende beweging naar de vrouw die door achteruit te deinzen een verwonding kon voorkomen. De man is aangehouden en ingesloten.

Tolbert: ruzie tussen broers escaleert
Een ruzie tussen twee broers in de woning van de 28-jarige broer aan de Oude Hof in Tolbert waarbij de andere broer de ruiten van de woning vernielde escaleerde woensdagavond. Een 39-jarige buurtbewoner ergerde zich zo aan de hoogoplopende ruzie tussen de broer dat hij de 28-jarige man een klap met een tafelpoot gaf. Vervolgens werd hij bedreigd toen de tafelpoot werd afgepakt. De 39-jarige man is aangehouden voor mishandeling. De verschillende partijen komen aangifte doen op het bureau. De 28-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van een hoofdwond.

Haren: letsel ongeval
Op de Rijksstraatweg raakte een 40-jarige vrouw uit Sappemeer woensdagochtend gewond bij een aanrijding. De vrouw werd met haar auto van achteren aangereden door een 29-jarige automobiliste uit Hoogezand. Het slachtoffer liep vermoedelijk door de botsing een whiplash op. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: knieletsel
Op de Zernikelaan raakte een 18-jarige jongen uit Winsum aan zijn knie gewond. De jongen verleende met zijn fiets bij het afslaan geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit de stad. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw loopt gebroken heup op
Op de Turfsingel werd woensdagmiddag een 80-jarige vrouw uit Groningen bij het oversteken van de sokken gereden. De vrouw stak te voet de rijbaan van de Turfsingel over toen een 12-jarige jongen uit Wehe den Hoorn net met zijn fiets vanaf de St.Jansbrug de Turfsingel opreed. Beiden twijfelden vervolgens over het doorrijden of lopen, waarna ze met elkaar in botsing kwamen. De vrouw moest met een gebroken heup naar het ziekenhuis.

Groningen: overval sigarenwinkel
Woensdagochtend werd een 41-jarige eigenaresse van een sigarenwinkel aan de Moesstraat in haar winkel overvallen. Een ongeveer 30-jarige man kwam de winkel binnen en vroeg of de vrouw alleen was. Toen zij dit bevestigde zei de man dat hij geld nodig had. De vrouw weigerde de man geld te geven waarna hij diverse goederen vanaf de toonbank op de grond gooide. Hierna deed de man een greep in de kassa ondanks hevig verzet van de vrouw. De man vluchtte vervolgens te voet de straat op. Een buurtonderzoek van de politie leverde nog geen verdachte op.

Groningen: poging diefstal
Een 38-jarige man uit Emmen werd woensdagmiddag betrapt in een loods aan de Ulgersmaweg. De verdachte was de loods binnen gelopen nadat hij een deur had verbroken. De man had enkele goederen weggenomen en onder zijn kleding verstopt. Medewerkers van het bedrijf in tapijten waarschuwden de politie. De verdachte werd vervolgens aangehouden en ingesloten.

Groningen: heler aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek naar inbraken heeft de politie in een woning aan de Korreweg een 53-jarige stadjer aangehouden. Vervolgens werd onder leiding van een rechter commissaris en officier van justitie een huiszoeking in de woning gedaan. Daar troffen agenten een grote hoeveelheid cd-roms, computers, kleuren televisies, walkmans en ruim driehonderd radiocassetterecorders en een hoeveelheid sloffen sigaretten aan. Ook werd een grote som geld in de woning gevonden. Alle goederen zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal en in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: dealers van softdrugs
Op de Steentilbrug hield de politie woensdagavond drie broers uit Rotterdam aan. De verdachten werd gesignaleerd op het Voormalig Klein Poortje terwijl zij drugs aan de man wilden brengen. Nadat de verdachten in hun auto stapten en wegreden wisten agenten hun tot stoppen te dwingen. In de auto van de drie werd een hoeveelheid softdrugs gevonden. De verdachten, in de leeftijd van 27, 29 en 32 jaar, zijn ingesloten.

Groningen: inval in drugspand
Bij een inval in een woning aan de Grote Beerstraat heeft de politie een 23-jarige stadjer aangehouden. De politie stelde een onderzoek naar mogelijke dealactiviteiten. In de woning werd behalve een grammenweger meerdere bolletjes cocaïne aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: auto naar sloop
De politie nam afgelopen nacht de auto van een 31-jarige man uit Den Haag in beslag. De man reed over de Turfsingel, terwijl het voertuig niet verzekerd was. Ook bleek de auto in zeer slechte staat van onderhoud te verkeren, terwijl de bestuurder geen geldig rijbewijs kon tonen. Toen de auto aan het bureau stond verklaarde de man wel afstand te willen doen. Hij kreeg enkele processen-verbaal.

Groningen: rijbewijs ingenomen
Een 33-jarige man uit Haulerwijk kon afgelopen nacht zijn rijbewijs aan het politiebureau achterlaten. De man reed op de Westersingel zonder verlichting in zijn auto. Bij controle had hij bovendien teveel gedronken. Een blaastest wees een promillage van ruim 1.5 uit. Ook de auto van de man was niet verzekerd.

Groningen: inbreker betrapt
Afgelopen nacht werd een 31-jarige man zonder vaste woonplaats betrapt nadat hij had ingebroken in een kantine van een voetbalclub aan de Kooiweg. Een beheerder waarschuwde de politie nadat het inbraakalarm was overgegaan. Bij een onderzoek trof de beheerder de verdachte aan en kon hij deze aan de politie overdragen . De man bleek snoep en drank te hebben weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...