Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 14 september 2000

Dagelijkse berichten

Zuidbroek: bromfietser zonder helm vlucht de sloot in Agenten zagen een 20-jarige bromfietser uit Zuidbroek in zijn woonplaats zonder helm rijden. De man kreeg een stopteken maar ging en vandoor. Na een korte achtervolging werd de op de vlucht geslagen bromfietser in een sloot bij Achter de Wal aangetroffen. Hij was nat en geschrokken en kreeg een bon voor het rijden zonder helm en de waarschuwing er niet meer vandoor te gaan als hij gecontroleerd wordt.

Winschoten: brandjes in Wezellaan
In twee niet bewoonde woningen aan de Wezellaan in Winschoten werd woensdagavond achter de voordeur papier in de brand gestoken. De vloerbedekking liep schade op. Op een kinderspeelplaats in dezelfde plaats werd een afvalberg in de brand gestoken. Op de berg lag ook een mountainbike. De politie bluste het brandje.

Finsterwolde: lantaarnpaal plat gereden
Een lantaarnpaal aan de Klinkerweg in Finsterwolde werd woensdagavond plat gereden door een 24-jarige automobilist uit die plaats. De man die bij een kennis in de straat was binnen gelopen bleek voor 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgereikt. De auto, met een zwaar beschadigde voorzijde, is afgesleept.

Winschoten: man lichtgeraakt
Bij het achteruit rijden een uitrit in op de Heuvellaan reed een 25-jarige bestuurder van een bestelbusje zachtjes tegen een 31-jarige voetganger uit Winschoten aan. De man werd licht geraakt aan de schouder maar werd kwaad en vernielde een spiegel van de bus. Toen de chauffeur zei dat hij de man niet had gezien werd hij bedreigd en bij zijn keel gegrepen. De agressieve man kon kort daarop worden aangehouden voor vernieling en mishandeling. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld.

Bedum: rijden onder invloed
Een 35-jarige automobilist uit Bedum werd in zijn woonplaats op de Grotestraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 0.7. Omdat de man eerder dit jaar betrapt was voor hetzelfde delict is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij heeft een dagvaarding meegekregen.

Veendam: behulpzame broer komt vast te zitten
Een 28-jarige man uit Veendam die bij zijn zus op bezoek was in de Delf in Veendam kreeg het verzoek om eens naar de slecht spelende autoradio te kijken. De man trok de radio uit de slede en kwam met zijn hand vast te zitten in de console. Bij acties om zich te bevrijden slaakte de man kreten van pijn. Uiteindelijk heeft de brandweer een deel van het dashboard verwijder om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

Hoogezand: fietsendief op heterdaad betrapt
Een buurtbewoner zag woensdagnacht dat een man fietsen aan het stelen was uit een tuin aan de van Royenstraat in Hoogezand. Er waren al fietsen klaargezet om mee te nemen. Bij onderzoek in de omgeving trof de politie een met gedoofde lichten rijdende auto aan op de Erasmusweg. In de kofferbak bevond zich een gestolen fiets. De 23-jarige bestuurder uit Gasselternijveen werd aangehouden en ingesloten.

Veendam: agressieve jongen (15)
Spelende kinderen in de Fregatstraat in Veendam werden woensdagmiddag belaagd door een 15-jarige jongen uit Veendam. De jongen gooide met stukken trottoirtegel en raakte een 10-jarige jongen die een fikse schram opliep aan zijn been. De jongen die bij zijn aanhouding verzet pleegde verklaarde uitgescholden te zijn door de kinderen. Hij is na aanmelding bij HALT aan zijn moeder overgedragen.

Winsum: man dreigt met mes in AZC
Een beveiligingsmedewerkster werd woensdag tegen middernacht in het AZC in Winsum geroepen bij een ruzie tussen twee bewoners. Toen de vrouw bij de caravan arriveerde en poolshoogte nam werd zij met een mes bedreigd. Een 18-jarige man maakte een stekende beweging naar de vrouw die door achteruit te deinzen een verwonding kon voorkomen. De man is aangehouden en ingesloten.

Tolbert: ruzie tussen broers escaleert
Een ruzie tussen twee broers in de woning van de 28-jarige broer aan de Oude Hof in Tolbert waarbij de andere broer de ruiten van de woning vernielde escaleerde woensdagavond. Een 39-jarige buurtbewoner ergerde zich zo aan de hoogoplopende ruzie tussen de broer dat hij de 28-jarige man een klap met een tafelpoot gaf. Vervolgens werd hij bedreigd toen de tafelpoot werd afgepakt. De 39-jarige man is aangehouden voor mishandeling. De verschillende partijen komen aangifte doen op het bureau. De 28-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van een hoofdwond.

Haren: letsel ongeval
Op de Rijksstraatweg raakte een 40-jarige vrouw uit Sappemeer woensdagochtend gewond bij een aanrijding. De vrouw werd met haar auto van achteren aangereden door een 29-jarige automobiliste uit Hoogezand. Het slachtoffer liep vermoedelijk door de botsing een whiplash op. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: knieletsel
Op de Zernikelaan raakte een 18-jarige jongen uit Winsum aan zijn knie gewond. De jongen verleende met zijn fiets bij het afslaan geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit de stad. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw loopt gebroken heup op
Op de Turfsingel werd woensdagmiddag een 80-jarige vrouw uit Groningen bij het oversteken van de sokken gereden. De vrouw stak te voet de rijbaan van de Turfsingel over toen een 12-jarige jongen uit Wehe den Hoorn net met zijn fiets vanaf de St.Jansbrug de Turfsingel opreed. Beiden twijfelden vervolgens over het doorrijden of lopen, waarna ze met elkaar in botsing kwamen. De vrouw moest met een gebroken heup naar het ziekenhuis.

Groningen: overval sigarenwinkel
Woensdagochtend werd een 41-jarige eigenaresse van een sigarenwinkel aan de Moesstraat in haar winkel overvallen. Een ongeveer 30-jarige man kwam de winkel binnen en vroeg of de vrouw alleen was. Toen zij dit bevestigde zei de man dat hij geld nodig had. De vrouw weigerde de man geld te geven waarna hij diverse goederen vanaf de toonbank op de grond gooide. Hierna deed de man een greep in de kassa ondanks hevig verzet van de vrouw. De man vluchtte vervolgens te voet de straat op. Een buurtonderzoek van de politie leverde nog geen verdachte op.

Groningen: poging diefstal
Een 38-jarige man uit Emmen werd woensdagmiddag betrapt in een loods aan de Ulgersmaweg. De verdachte was de loods binnen gelopen nadat hij een deur had verbroken. De man had enkele goederen weggenomen en onder zijn kleding verstopt. Medewerkers van het bedrijf in tapijten waarschuwden de politie. De verdachte werd vervolgens aangehouden en ingesloten.

Groningen: heler aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek naar inbraken heeft de politie in een woning aan de Korreweg een 53-jarige stadjer aangehouden. Vervolgens werd onder leiding van een rechter commissaris en officier van justitie een huiszoeking in de woning gedaan. Daar troffen agenten een grote hoeveelheid cd-roms, computers, kleuren televisies, walkmans en ruim driehonderd radiocassetterecorders en een hoeveelheid sloffen sigaretten aan. Ook werd een grote som geld in de woning gevonden. Alle goederen zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal en in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: dealers van softdrugs
Op de Steentilbrug hield de politie woensdagavond drie broers uit Rotterdam aan. De verdachten werd gesignaleerd op het Voormalig Klein Poortje terwijl zij drugs aan de man wilden brengen. Nadat de verdachten in hun auto stapten en wegreden wisten agenten hun tot stoppen te dwingen. In de auto van de drie werd een hoeveelheid softdrugs gevonden. De verdachten, in de leeftijd van 27, 29 en 32 jaar, zijn ingesloten.

Groningen: inval in drugspand
Bij een inval in een woning aan de Grote Beerstraat heeft de politie een 23-jarige stadjer aangehouden. De politie stelde een onderzoek naar mogelijke dealactiviteiten. In de woning werd behalve een grammenweger meerdere bolletjes cocaïne aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: auto naar sloop
De politie nam afgelopen nacht de auto van een 31-jarige man uit Den Haag in beslag. De man reed over de Turfsingel, terwijl het voertuig niet verzekerd was. Ook bleek de auto in zeer slechte staat van onderhoud te verkeren, terwijl de bestuurder geen geldig rijbewijs kon tonen. Toen de auto aan het bureau stond verklaarde de man wel afstand te willen doen. Hij kreeg enkele processen-verbaal.

Groningen: rijbewijs ingenomen
Een 33-jarige man uit Haulerwijk kon afgelopen nacht zijn rijbewijs aan het politiebureau achterlaten. De man reed op de Westersingel zonder verlichting in zijn auto. Bij controle had hij bovendien teveel gedronken. Een blaastest wees een promillage van ruim 1.5 uit. Ook de auto van de man was niet verzekerd.

Groningen: inbreker betrapt
Afgelopen nacht werd een 31-jarige man zonder vaste woonplaats betrapt nadat hij had ingebroken in een kantine van een voetbalclub aan de Kooiweg. Een beheerder waarschuwde de politie nadat het inbraakalarm was overgegaan. Bij een onderzoek trof de beheerder de verdachte aan en kon hij deze aan de politie overdragen . De man bleek snoep en drank te hebben weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie