Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Artikelen olympische sporters tijdens Spelen onder de hamer

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ten bate van het Olympic Talent Team

Artikelen olympische sporters tijdens Spelen onder de hamer

Leusden, 14 september 2000 - NOC*NSF en Volkswagen organiseren tijdens de Olympische Spelen een veiling van artikelen die Nederlandse olympische sporters en overige bekende Nederlanders ter beschikking stellen. De trainingsfiets van de olympische crosscountryrijder Bas van Dooren is het eerste item dat wordt geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Olympic Talent Team, de organisatie die de toekomstige Nederlandse olympische en paralympische topsporters stimuleert.

De veiling vindt plaats op de speciale internetsite www.sport.nl/veiling die op de eerste dag van de Spelen, vrijdag 15 september, de lucht in gaat. Alle sportliefhebbers kunnen daar tot en met zondag 8 oktober meebieden op talrijke sportattributen en collectors items. De opbrengst van de veiling wordt op 16 oktober bekend gemaakt. De olympische sporters bieden de artikelen voor de veiling onder andere aan tijdens het dagelijkse populaire ochtendprogramma 'Evers staat op' van Radio 538, dat live vanuit Sydney wordt gepresenteerd.

De veilingopbrengst komt geheel ten goede aan het Olympic Talent Team. Deze organisatie opereert onder de vlag van het NOC*NSF en biedt ondersteuning aan zowel olympische als paralympische talenten. Leden van het Olympic Talent Team draaien mee in de voorbereidingen van de olympische ploeg, maar zijn nog net niet voldoende gerijpt om al voor selectie in aanmerking te komen. Het Olympic Talent Team ondersteunt deze topsporters van morgen bij het maken van deze laatste stap.

Volkswagen is sinds 1994 official supplier van NOC*NSF en draagt zorg voor goed en veilig vervoer voor meer dan 200 olympische sporters.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie