Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zorgboerderijen in Overijssel doen het goed

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel


Zwolle, 13 september 2000

ZORGBOERDERIJEN IN OVERIJSSEL DOEN HET GOED

Het gaat goed met de zorgboerderijen in Overijssel. Op dit moment zijn er 10 zorgbedrijven gerealiseerd; voor 32 mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap wordt dagbesteding geboden en 8 mensen zijn inmiddels aan betaald werk geholpen. Voor dit project heeft de provincie Overijssel een subsidie gegeven van f 580.000. De bedrijven zelf betalen een deel van de investerings- en overbruggingskosten.

Zorgboerderijen zijn een project waarin de provincie Overijssel voorop loopt in Nederland. In dit project worden psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten aangepast werk aangeboden. Voor sommigen van hen zal dit een opstap zijn naar een reguliere baan. Het project loopt in Overijssel vanaf 1999. Vanaf medio 2000 stimuleert de provincie een nieuwe reeks zorgboerderijen voor dagbesteding van ouderen.

Vandaag geven de ministers Borst en Brinkhorst het startsein voor de open dag van de zorgboerderijen. Gedeputeerde Nap is hierbij ook aanwezig. De open dag vindt plaats op 16 september in Haaksbergen van 19.30 uur tot 21.30 uur op de zorgboerderij van Sjanne Meijerink

Nadere informatie:
team Communicatie Gerdie Weuring Telefoon 038-425 13 58

00/235

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie