Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-09-2000
Persbericht district Eemland zuid, 09.45 uur

Diefstal onder bedreiging van mes

AMERSFOORT Woensdagmiddag rond kwart voor vijf werd de politie gestuurd naar een winkel aan het Neptunusplein voor het aanhouden van een winkeldief.

Het winkelpersoneel constateerde dat de man een aantal goederen zonder te betalen mee wilde nemen. Toen een 21-jarige medewerker de man wilde aanhouden, haalde deze een mes tevoorschijn, dreigde hiermee en rende vervolgens weg. De medewerker ging achter hem aan en wederom dreigde de man met het mes. Hierop sloeg de medewerker hem het mes met een ijzeren staaf uit zijn handen. De verdachte ging hierna mee terug naar de winkel en werd even later overgedragen aan de politie. Bij aankomst op het bureau vertelde de verdachte, een 36-jarige man uit Amersfoort, last te hebben van zijn hand. In het Lichtenbergziekenhuis bleek dat zijn vinger gebroken was. De man is behandeld en voor verder verhoor ingesloten op het bureau.

Dronken bestuurder

AMERSFOORT Donderdagochtend omstreeks kwart over twaalf hield de politie een 37-jarige automobilist uit Apeldoorn aan. De man reed met alcohol op over de rijksweg A28. Op het bureau bleek uit de blaastest dat de man 1.25 promille alcohol in zijn bloed had zitten. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal van fl. 900,-.

Gordelcontrole

AMERSFOORT Woensdagmiddag tussen kwart over twee en kwart voor vier heeft de politie een autogordelcontrole gehouden op de Ringweg Randenbroek ter hoogte van het Euterpeplein. In totaal droegen 19 automobilisten geen gordel en kregen een proces-verbaal uitgereikt van fl. 90,-.

Diefstal uit winkel

AMERSFOORT Rond een uur woensdagmiddag zagen beveiligingsbeambten van een winkel aan de Utrechtsestraat een man verschillende goederen in een tas stoppen. Hierbij werd de verdachte bijgestaan door een tweede man. Beide mannen zijn door de beveiligingsbeambten aangehouden toen zij de winkel uitliepen zonder voor de goederen te betalen. Zij zijn overgedragen aan de politie.

De politie heeft de mannen, 22 en 24 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats, voor verhoor ingesloten aan het bureau. Het bleek dat de mannen zonder geldige verblijfstatus in Nederland verblijven. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie