Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hulpverlening Rode Kruis Belgie door ondanks verkeerschaos

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Hulpverlening Rode Kruis niet in gedrang ondanks verkeerschaos

Door wegblokkades van truckchauffeurs op cruciale verkeersassen en secundaire wegen ontstond er de voorbije dagen een verkeerschaos. Het Rode Kruis en andere hulpdiensten volgen de situatie op de voet. Ze nemen maatregelen waar nodig zodat de hulpverlening niet in het gedrang komt.

Waar nodig helpt het Rode Kruis de personen die vastzitten in de files. Rodekruishulpverleners patrouilleren langs de files met prioritaire voertuigen. Ze besteden vooral extra aandacht aan kinderen, bejaarden, gehandicapten en personen die medische hulp nodig hebben. Indien noodzakelijk wordt water en voedsel uitgedeeld.

De bloedbevoorrading van de ziekenhuizen wordt nauwlettend in het oog gehouden. Hier zijn nog geen problemen opgetreden en de bevoorrading kon voorlopig normaal plaatsvinden.

De ambulancehulpverlening verliep tot nu toe ook zonder problemen. De voertuigen werden door de truckchauffeurs doorgelaten om hulp te bieden.

Brussel, 14 september 2000

Voor meer informatie:
Leen Tullen, tel. kantoor: 02-645 45 01, gsm: 075-64 00 23, e-mail: perszaken@redcross-fl.be
of Tuur Hoste, tel. kantoor: 02-645 45 45, gsm: 0476-50 50 58, e-mail: tuur.hoste@redcross-fl.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie