Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev reactie op akkoord transportsector

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 14 september 2000.

Akkoord transportsector moet aanzet zijn tot groener en socialer energiebeleid


Agalev is tevreden dat de regering een samenhangend pakket maatregelen voorstelt als antwoord op de problemen in de transportsector. Omdat een meerderheid in de transportsector dit akkoord aanvaardt, vindt Agalev dat de blokkades nu ook snel opgeheven worden.

Onder leiding van Vice-Premier Isabelle Durant werd niet toegegeven aan de 'korte-termijn-eis' van accijnsverlaging. Wel werden financieel correcte voorstellen gedaan die acute (betalings)moeilijkheden gedeeltelijk oplossen en een aanzet geven tot minder milieubelastend transport. Voor Agalev moet een tussenkomst van de overheid, medegefinancierd door de petroleumsector, de gestegen stookoliefactuur van gezinnen met een bescheiden inkomen verlichten. Daarnaast moeten er niet alleen plannen aangekondigd worden, maar zijn er ook dringend maatregelen nodig om de mobiliteit te beheersen en milieuvriendelijker te maken in het kader van een rationeel energieverbruik. Dit zowel voor het goederentransport als voor het personenvervoer.
Agalev doet een dringende oproep tot de federale en de Vlaamse regering om op korte termijn een beleid uit te stippelen voor energiebesparing en de ontwikkeling van alternatieve energie. Daartoe is er een interministeriële conferentie nodig.
Zo kan eindelijk duurzaam werk gemaakt worden van een rationeel en sociaal energiebeleid.

Jef Tavernier, fractievoorzitter Kamer
Jos Geysels, politiek Secretaris


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie