Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Haagse autodate

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Start Haagse autodate

Den Haag, 12 september 2000

Vanaf 15 september komen er op 11 plaatsen in Den Haag speciale standplaatsen voor autodate. Het is een innovatieve formule waarbij een auto door verschillende mensen wordt gebruikt. Dat bevordert een selectief autogebruik en vermindert de parkeerdruk. Omdat het autodelen aansluit op het stedelijk verkeersbeleid stelt de gemeente hiervoor aan de exploitant Greenwheels parkeerplaatsen beschikbaar. De nieuwe wethouder Verkeer, Bruno Bruins, verricht de officiële opening.

Wethouder Bruins geeft het startsein op vrijdag 15 september om 12.30 uur op het Louis Couperusplein 2.

Autodate past goed in het gemeentelijk verkeersbeleid dat zich richt op selectief autogebruik, het bevorderen van het openbaar vervoer en het fietsverkeer. Zo blijkt uit onderzoek dat autodaters minder autokilometers rijden en meer het openbaar vervoer en de fiets gaan gebruiken. Een ander autodate-voordeel is dat het autobezit onder de gebruikers van autodate op den duur vermindert met 40% waardoor de parkeerdruk afneemt.

Begin volgend jaar wordt het aantal plaatsen verdubbeld. Uiteindelijk is in Den Haag een netwerk van ruim 60 standplaatsen voorzien. Greenwheels, de autodate-aanbieder in Den Haag, biedt deelnemers niet alleen in Den Haag dag en nacht een auto aan, maar ook op 150 lokaties elders in Nederland. Daarnaast werken Greenwheels en de NS samen aan de uitbreiding van het aantal standplaatsen bij stations omdat treinreizigers vaak vanaf stations verder reizen.

Werkwijze
Een autodate-standplaats is herkenbaar aan het bord 'P-Vergunninghouders' met daaronder 'Autodate'. De parkeerverordening is aangepast om bestuurders die illegaal op een autodate-plaats staan te kunnen bekeuren.

Autodaten begint met een telefoontje om een auto te reserveren. Dit kan tot een minuut van te voren. Vervolgens opent de gebruiker de auto met een contactloze chipkaart en voert daarna een pincode in om te kunnen starten. Maandelijks krijgt de abonnee een overzicht van de gereden uren en kilometers.

last update: 12 september 2000 ;pag.: 4071; auteur: 10 12 september 2000 - pag. 4071 - 10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie