Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwerp-handvest van grondrechten van de Europese Unie

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Europese Unie

CHARTER OF FUNDAMENTAL RIGHTS : Fifth plenary meeting Press Release: Brussels (15-09-2000) - Press: 313 - Nr: 11242/00

Brussel, 15 september 2000

11242/00 (Presse 313)

(OR. fr)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Vijfde plenaire vergadering van de Conventie die belast is met de opstelling van
een ontwerp-handvest van de grondrechten van de Europese Unie

(Brussel, 11 en 12 september 2000)


1. Tijdens haar vijfde plenaire vergadering heeft de Conventie die belast is met de opstelling van een ontwerp-handvest van de grondrechten van de Europese Unie, aan elk van de groepen waaruit zij is samengesteld de tekst voorgelegd van het voorontwerp van een handvest in de documenten CHARTE 4422/00 CONVENT 45 (reeds verspreid) en CHARTE 4423/00 CONVENT 46 (reeds vespreid). Deze tekst was eind juli voor commentaar aan de leden van de Conventie toegezonden.

2. De werkzaamheden van elk van de groepen, onder het voorzitterschap van de vice-voorzitters die samen met Roman Herzog het Presidium vormen, hebben tot en met 12 september 's middags geduurd en er is gewerkt aan de punten waarover een compromis kan worden bereikt. Als vierde groep had de Europese Commissie, in de Conventie vertegenwoordigd door de heer Vittorino, dit punt op haar agenda van 13 september 2000 geplaatst. 2.
Op 13 september heeft in plaats van een plenaire vergadering van de Conventie een vergadering van het Presidium plaatsgevonden voor het opstellen van dit compromis ten behoeve van een herziene tekst van een voorontwerp van het handvest. Dit compromis zal zo spoedig mogelijk aan de leden worden verstrekt.
4. Het is de bedoeling dat de Conventie op 25 en 26 september 2000 nogmaals vergadert om zowel op het niveau van de groepen als plenair de laatste hand te leggen aan deze herziene tekst en te constateren dat, in de woorden van de Europese Raad van Tampere, "de tekst van het ontwerp-handvest uiteindelijk door alle partijen kan worden onderschreven". Volgens diezelfde conclusies moet Roman HERZOG, in nauw overleg met de vice-voorzitters, dit constateren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie