Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Uden

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 15-09-2000
Persbericht district De Leijgraaf

PISTOOL OP ZAK De politie heeft donderdagavond op de Statenweg in Venhorst een 18-jarige jongen aangehouden. De verdachte, tijdelijk woonachtig in Venhorst maar van Poolse afkomst, was in het bezit van een ongeladen pistool. Hij verklaarde het wapen te hebben gevonden De verdachte is in verzekering gesteld.

ALARM VERJAAGT INBREKER Afgelopen nacht is geprobeerd in te breken in een woning aan de Abenhoefweg in Eerde. De bewoner werd wakker van het alarm. De inbreker sloeg daarna vermoedelijk op de vlucht; hij is niet binnen geweest.

COMPUTER WEG Bij een inbraak afgelopen nacht in een praktijkruimte aan het Brouwerspad in Zeeland zijn een computer en en een printer gestolen. Ook namen de inbrekers stereo-apparatuur mee en twintig c.d.s. Van het pand werd een deur geforceerd.

PAARDENTRAILER GESTOLEN Een inwoner van Handel deed aangifte van diefstal van een paardentrailer. De aanhanger is weggenomen vanaf een terrein aan de Elzen in Boekel. Het betreft een felgele trailer, tandemasser, zonder opschrift. De waarde wordt geschat op ruim f.3.000,--.

AUTO ONTVREEMD Vrijdagmorgen is op de Sluisweg in Keldonk een zwarte Chevrolet Blazer gestolen, kenteken VF-HP-37. Waarde f.17.000,--.

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN De politie heeft vanmiddag op de Hulstheuvel in Uden twee vrouwen aangehouden die even tevoren een winkeldiefstal hadden gepleegd. Agenten troffen in de auto van het tweetal een aantal videobanden en schoonmaakmiddelen die zij gestolen hadden in een winkel aan de Marktstraat in Uden. De 20- en de 34-jarige vrouwen, afkomstig uit Oss, zijn ingesloten.

RADIODIEVEN AANGEHOUDEN Op de Bosdreef in Uden heeft de politie afgelopen nacht twee mannen aangehouden. Het tweetal, 23 en 24 jaar en van Poolse afkomst, werd door de agenten opgemerkt kort nadat er een melding was gekomen van een snelkraak bij een tankstation in Herpen. Tijdens de achtervolging gooide een van de mannen twee radios uit de auto. Na de aanhouding trof de politie in de kofferbak en in het dashbaord nog twee autoradios aan. Na onderzoek bleek dat drie radios afkomstig waren van de kraak in Herpen en dat de vierde afkomstig was van een auto-inbraak in Uden op 9 september j.l. In de tijdelijke woning van de mannen werd een vijfde radio aangetroffen, die bleek te zijn gestolen in de nacht van 11 op 12 september in Schaijk. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

VRACHTWAGEN MET VARKENS GEKANTELD Vrijdagmorgen rond 10.40 uur is op de Rondweg Uden de oplegger van een trekker gekanteld. In de oplegger zaten 123 varkens. De 25-jarige chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd, evenals de varkens die in de trekker zaten. Een dierenarts heeft vijf varkens afgemaakt, een varken werd door een pistoolschot van een politieman uit zijn lijden verlost. Met behulp van de brandweer zijn de varkens overgeladen in twee andere vrachtwagens. De Rondweg is richting Mariaheide enkele uren gestremd geweest. Rond 13.00 uur was de weg weer vrij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie