Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Delft wil geld terug voor foute asbestanalyse

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Gemeente wil geld terug voor foute asbestanalyse

Delft wil dat BME Asbest de kosten vergoedt die zijn ontstaan door foute asbestanalyses in het Stadhuis. Begin dit jaar liet het Aan deze metingen ontstonden echter twijfels waarna er nieuwe metingen zijn verricht. Uit de tweede analyse bleek dat de concentratie van asbest-deeltjes aanmerkelijk lager was dan uit de eerdere metingen naar voren kwam.

Na de eerste (hogere) metingen is het Stadhuis op verschillende plekken aangepast en verbouwd. Dat heeft de gemeente, inclusief advieskosten, 150.000 gulden gekost. Daarvan wil Delft nu tweederde Eind september gaat de gemeente hierover een gesprek aan met BME Asbest.

Uit de tweede asbestmeting blijkt dat er slechts kleine aanpassingen in het stadhuis aangebracht moeten worden. Het gaat bijvoorbeeld om het verwijderen van een vloerkleed en het éénmalig onder asbestcondities schoonzuigen van twee zolderruimten. Het college stelt voor, gezien de geringe kosten, de aanpassingen in het reguliere onderhoudsbudget mee te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie