Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ChatTV verzorgt broadcasting vanuit Sydney

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ChatTV gebruikt Windows Media-technologie voor live broadcasting vanuit Sydney

ChatTV verzorgt van 15 september t/m 1 oktober uitzendingen vanuit het Holland Heineken House en Villa538.

Schiphol-Rijk, 14 september 2000 - ChatTV, een toonaangevende Nederlandse aanbieder van chatbox-applicaties en streaming-diensten, verzorgt gedurende de Olympische Spelen via Internet een snelle en hoogwaardige live audio- en videoverbinding met het Holland Heineken House, de officiële ruimte van NOC*NSF, alsmede met Villa538, de Olympische ruimte van Radio 538. ChatTV gebruikt voor haar streaming uitzendingen exclusief Microsoft Windows Media-technologie en biedt op haar website de mogelijkheid om Windows Media Player te downloaden. ChatTV kiest voor Windows Media vanwege het grote bereik en de kwaliteit van deze technologie.

Maribel Gonzalez Zwart, Account Manager van ChatTV: "Binnen de chatboxen die wij op diverse populaire websites onderhouden, houden wij regelmatig enquêtes onder chatters. Telkens blijkt dat Windows Media Player de meest geïnstalleerde mediaspeler is, die bovendien de meeste waardering oogst."

ChatTV stelt bezoekers van www.sport.nl, de officiële website van NOC*NSF, in staat om gedurende de Olympische Spelen 24 uur per dag de gebeurtenissen in het Holland Heineken House (HHH) te volgen. In die ruimte spelen zich alle officiële handelingen van NOC*NSF af, waaronder de huldigingen van medaillewinnaars. Tevens vinden er tal van optredens plaats waaronder van Bløf en Gordon. In het HHH heeft ChatTV tevens een laptop geplaatst, waarmee aanwezige sporters en fans of passerende vakantiegangers kunnen chatten met het thuisfront via de speciale chatbox op www.sport.nl.

Naast de live uitzendingen vanuit het HHH verzorgt ChatTV ook live uitzendingen vanuit Villa538 voor Radio538, voornamelijk tijdens de uitzendingen van Edwin Evers. In Villa538 is een camera geplaatst die live beelden zal uitzenden van de vele bekende Nederlandse sporters die de radio-uitzendingen van Edwin Evers zullen bezoeken. De sporters zullen tevens in de door ChatTV geplaatste speciale VIP-chatbox plaatsnemen voor grootschalige live chatsessies met het Nederlandse publiek. Tijdens het chatten via een toetsenbord ziet de bezoeker live beelden van de chattende sporter en hoort hij of zij de uitzending van Radio538 (Zie www2.radio538.nl/villa538/index_home.html).

Kijk voor meer informatie over de uitzendingen van ChatTV op: www.chattv.nl/villa538 en www.chattv.nl/hhh.

Windows Media
Windows Media is het vooraanstaande digitale mediaplatform, waarmee consumenten, content-leveranciers, solution providers, softwareontwikkelaars en ondernemingen de beschikking krijgen over kwalitatief hoogwaardige audio en video. Windows Media 4, dat bestaat uit onder andere Windows Media Player, Windows Media Services, Windows Media Tools en Windows Media SDK, kan gratis worden opgehaald van www.microsoft.com/windows/windowsmedia/. De Windows Media Player is de snelst in populariteit groeiende media player. Tot op heden is de gratis Windows Media Player ruim 50 miljoen maal gedownload. Iedere seconde komt hier een bij.

ChatTV
ChatTV is een facilitair bedrijf dat geheel is gespecialiseerd in het verzorgen van chatboxen en (live) video- en audio uitzendingen via het Internet. De chatboxen van ChatTV kunnen voor elke website op maat worden gemaakt, passend bij de stijl en uitstraling de website. De betrouwbare chatboxen van ChatTV zijn in staat om grote aantallen chatters tegelijk te verwerken. ChatTV heeft een bewezen staat van dienst met chatboxen voor TMF, Radio538, Fox8 en Fox Kids. Deze chatboxen worden samen door ongeveer 450.000 chatters per week bezocht. ChatTV verzorgt live streaming uitzendingen op Internet zowel vanuit haar studio in Almere als vanaf elke gewenste locatie. ChatTV kan aan de live uitzendingen een chat applicatie koppelen, waardoor directe respons van de kijker of luisteraar kan worden verkregen. Zie voor meer informatie ww.chattv.nl of neem contact op via tel. 036 5462307 of e-mail: (informatie@chattv.nl).

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie