Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: krantenjongens kraken auto

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-09-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.30 uur
Krantenjongens aangehouden

UTRECHT Vrijdagochtend om tien voor vijf kreeg de politie een telefoontje van een getuige die had gezien dat twee jongens op de Croesestraat een auto hadden opengebroken. De jongens die een ochtendkrant rondbrachten hadden tijdens hun werk een ander bijbaantje namelijk het openbreken van autos. Een oplettende getuige kon een goed signalement geven en na enig zoekwerk in de omgeving wisten de agenten de twee jeugdige knapen aan te houden. De 16-jarige en 17-jarige Utrechters werden voor nader verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Een 30-jarige vrouw uit Nieuwegein werd donderdagmiddag om vijf voor vier op de Oudegracht beroofd van haar mobiele telefoon. Ter hoogte van de Stadhuisbrug werd plotseling aan haar telefoon gerukt waarbij een jongen op een bruine damesfiets uit balans raakte en bijna op de grond viel. Omdat de vrouw haar telefoon niet los liet werd zij in het gezicht geslagen. De telefoon viel op de grond waarna de straatrover met telefoon en fiets hard wegreed in de richting de Neude.

Woensdagavond 13 september om half zeven werd op de Archimedeslaan een 46-jarige vrouw uit de Bilt beroofd van haar laptop. Bij het verlaten van een kantorencomplex werd zij achtervolgd door twee jongens op een blauwe scooter. Deze rukten de laptop van haar fiets waardoor de vrouw op straat viel. Zij raakte hierdoor aan haar polsen gewond en liep verschillende schaafwonden op.

Een paar taxichauffeurs hebben de daders achtervolgd maar bij de Berenkuil raakten zij het spoor van de overvallers bijster. Ook deze overval is in behandeling genomen door het overvallenteam. In beiden gevallen zoekt de politie nog getuigen.

Verdachte van schietpartij aangehouden

UTRECHT De Politie Regio Utrecht heeft woensdag 13 september in Den Helder een 33-jarige Utrechter aangehouden.

De man wordt er van verdacht op 13 januari van dit jaar een 28-jarige Utrechter in de Blokstraat te hebben neergeschoten. Het slachtoffer raakte hierbij zwaar gewond.

De verdachte had bij zijn aanhouding een vuurwapen in zijn bezit. De recherche van het district Utrecht noord onderzoekt de zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie