Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: inval in drugspand

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 15-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
vrijdag 15 september 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: pluimvee gedood
Op een terrein aan de Narvikweg bleken gisterochtend een aantal dieren te zijn gedood. De dieren lopen achter een bedrijf en zijn door nog onbekende oorzaak om het leven gekomen. Mogelijk dat de tien kalkoenen, vier kippen en de haan door zwerfhonden om het leven werden gebracht.

Groningen: twee autos door botsing total loss
Op de Bakboordswal botste donderdagochtend een 24-jarige bestelautochauffeur uit Stegerda tegen de auto van een 35-jarige man uit Oldekerk. De bestelauto verleende geen voorrang aan de auto van de man uit Oldekerk. De bestelauto kwam vervolgens op zijn kant tot stilstand. De bestuurder uit Oldekerk moest zich aan een aantal snijwonden laten behandelen door ambulancepersoneel. Beide autos werden total loss afgevoerd. De rijbaan is door de milieudienst schoon gespoten.

Groningen: ingesloten na winkeldiefstal
Een 26-jarige man zonder vaste woonplaats is gistermorgen ingesloten in een politiecel. De man bleek goederen te hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Rijksweg. Door het personeel werd hij daarbij betrapt en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten voor het verdere onderzoek.

Groningen: bromfiets controle
De politie heeft in het oostelijk deel van de stad donderdagmiddag een bromfietscontrole gehouden. Er werden 24 bromfietsen naar het bureau gebracht voor onderzoek. Slechts drie bromfietsen konden de controle doorstaan. De overige bromfietsen bleken verschillende gebreken te vertonen. Bij drie bromfietsen bleek met het framenummer te zijn geknoeid.

Groningen: diefstal spijkerbroeken
Een 37-jarige stadjer is gisteravond door twee stadswachten op de Kromme Elleboog aangehouden. De man bleek kort tevoren bij een winkel aan de Vismarkt drie spijkerbroeken te hebben weggenomen. Na een korte achtervolging door de stadswachten kon de man worden gepakt. Hij is ingesloten voor meerdere diefstallen.

Groningen: inval in dealpand
Bij een inval in een pandje aan de Westinghousestraat heeft de politie een 35-jarige dealer uit Groningen en drie gebruikers aangehouden. De politie betrad de woning na klachten over dealactiviteiten. In de woning troffen agenten de vier mannen aan en een hoeveelheid cocaïne en heroïne. De gebruikers zijn na verhoor heengezonden. De dealer werd ingesloten.

Groningen: belediging en vernieling
Agenten moesten donderdagmiddag assistentie verlenen aan een medewerker van de parkeerpolitie. De parkeercontroleur bekeurde een 23-jarige stadjer op de Van Sijsenstraat . Hierbij scheurde de man echter het bonnenboekje uit de handen van de medewerker en vernielde dit boekje. Bovendien greep de verdachte de parkeermedewerker bij zijn polsen. Nadat de medewerker assistentie had gekregen werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau en daar gehoord. Na verhoor is hij heengezonden met twee bekeuringen.

Groningen: bedreiging van beveiligingsmedewerker Een 37-jarige man uit Assen, die betrapt werd bij de diefstal van een fijnslijper uit een warenhuis aan het Damsterdiep, moest zijn diefstal bekopen met een nachtje cel. De verdachte werd op heterdaad betrapt door een beveiligingsmedewerker, maar zag kans te ontkomen nadat hij de medewerker met een mes had bedreigd. Na een zoektocht in de omgeving van de winkel troffen agenten de verdachte aan in een tuin achter de woningen van het Damsterdiep. Ook de fijnslijper kon in de omgeving worden teruggevonden. De verdachte is ingesloten.

Groningen: schouderletsel na botsing met auto
Een 18-jarige vrouw uit Noordwolde moest gisteravond met schouderletsel naar een ziekenhuis. De vrouw werd op de Korreweg aangereden door een 30-jarige automobilist uit Zuidbroek die haar bij het afslaan geen voorrang verleende.

Groningen: vernieling en mishandeling
Agenten hebben afgelopen nacht in het academisch ziekenhuis drie mannen aangehouden die in de Poelestraat vernielingen hadden gepleegd en een medewerker van een café hadden belaagd. De verdachte gooiden bij een café een ruit in. Toen de medewerker hen hierop aansprak werd hij met een terrasstoel bekogeld en kreeg hij een klap met een ketting. Doordat een van de verdachten zelf letsel had opgelopen meldden zij zich bij de spoedpoli van het AZG. Daar kon de politie hen aanhouden. Een 29-jarige man uit Delfzijl bleek niets met het gebeuren te maken te hebben gehad. Hij werd dan ook snel weer heengezonden. De beide andere verdachten, een 18-jarige Groninger en een 27-jarige man zonder vaste woonplaats, zijn ingesloten.

Groningen: auto uitgebrand
Op de Kempkensberg brandde afgelopen nacht de auto van een 42-jarige man uit Meppel uit. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Van de auto was niet veel over. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Winsum: lastige winkeldief
Door een personeelslid van een winkel aan de Hoofdstraat in Winsum werd donderdagmiddag gezien dat een 51-jarige man goederen wegnam. Op aanspreken door het personeel reageerde de man agressief. De gewaarschuwde politie hield de man aan voor diefstal. Hij was in het bezit van twee schroevendraaiers, een koevoet en batterijen die uit de winkel afkomstig waren.

Marum: auto in de sloot bij A7
Een vrachtwagenchauffeur ontdekte donderdagnacht dat er in een sloot naast de A7 bij Marum een auto lag. De 55-jarige bestuurder uit Suameer was ongedeerd uit de auto gekomen. DE man vertelde dat hij in slaap was gevallen en van de weg was geraakt. Hij blies op het bureau een promillage van 1.45. Hij kon zijn rijbewijs op het bureau achterlaten en kreeg een dagvaarding mee.

Grootegast: inbraak in motorzaak
De eigenaar van een motorzaak aan de Industrieweg in Grootegast werd gewaarschuwd door het alarm dat er iets niet pluis was donderdagnacht in zin zaak. Er bleek een ruit kapot te zijn en er was een mini crossmotor ontvreemd. Ook worden er veertien motorcross helmen en twee motorhelmen weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Steendam: automobilist uit de bocht
Op de Rijksweg N33 bij Steendam is donderdagavond een 27-jarige automobilist uit Siddeburen uit de bocht gevlogen. De man moest naar aanleiding van het ongeval blazen en scoorde een promillage van 2.3 (bijna vier keer meer dan de toegestane hoeveelheid). Het rijbewijs is ingenomen en een dagvaarding uitgeschreven.

Uithuizen: XTC en amfetamine aangetroffen in woning Bij een bezoek aan een woning aan de Departementsstraat in Uithuizen werden door de politie tien XTC pillen en zon twintig gram amfetamine aangetroffen. De 19-jarige bewoonster en een 17-jarige jongeman uit Uithuizen zijn aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Zij zijn beide voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Oosternieland: onder invloed tegen boom aan
Op de Den Hoornsterweg in Oosternieland is donderdagavond een 29-jarige automobilist tegen een boom gereden. De man bleek gedronken te hebben en blies een promillage van 0.65. De auto en aanhanger zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. Voor behandeling is de man naar een dokter geweest. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Winschoten: branden in Winschoten
Rond het middernachtelijke uur is in Winschoten op meerdere plaatsen brand uitgebroken. De grootste brand was in een kamerverhuurbedrijf aan de Burgemeester Venemastraat. Door de brandweer werd 42-jarige bewoonster van de tweede verdieping gehaald. De andere bewoners hadden zichzelf in veiligheid kunnen stellen. Op het Isrealplein was bij een loempiakar een kartonnen doos in de brand gestoken. In de Wezellaan bluste een bewoner een brandje achter zijn voordeur. De vitrage en gordijnen bij de deur waren in brand gevlogen. In de Zeeheldenstraat stond tenslotte een afvalcontainer in de brand gestoken. De container stond tegen een leegstaande woning die verder geen schade opliep. De technische recherche stelt onderzoeken in naar de oorzaken van de brand.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...