Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Nieuwe' gymzaal Drooghe Bol in Den Helder geopend

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

enthousiasme over `nieuwe' gymzaal Drooghe Bol.

betreft: week: week 37

De leerlingen van de basisscholen in Julianadorp kunnen eindelijk weer rekken en strekken in een `nieuwe' gymzaal: op woensdag 6 september opende wethouder Vos van Onderwijs- en Jeugdzaken het vernieuwde gymnastieklokaal Drooghe Bol, dat na de brandstichting in 1999 een heel schooljaar niet kon worden gebruikt. Bij de opening waren meer dan 35 enthousiaste leerkrachten van de drie basisscholen in Julianadorp-Zuid aanwezig.

De wethouder is net als de gebruikers trots op de volledig gerenoveerde ruimte, die is uitgerust met de meest moderne gymnastiektoestellen: voor de leerkrachten een prima werkplek en voor de leerlingen een heerlijke zaal om in te gymmen. De wethouder bedankte de leerkrachten voor hun geduld en improvisatievermogen omdat de gymzaal een schooljaar lang niet gebruikt kon worden. De leerlingen van De Hofstee, De Strandjutter en De Rank moesten hierdoor gymmen in de ver weggelegen andere gymzalen van Julianadorp en het buurthuis.

modern ingericht

De gemeente heeft met verzekeringsgeld en eigen geld (totale kosten van de ingrijpende renovatie:

fl. 700.000,-) en met de inzet van velen een gymzaal neergezet die voldoet aan de eisen van deze tijd. Zo kunnen leerkrachten en leerlingen gebruik maken van een elektrisch verstelbaar wandrek, extra basketbalborden en vederlichte turnmatten. Na de opening kregen de enthousiaste leerkrachten onder het toeziend oog van wethouder Vos en vele genodigden die betrokken waren bij de herbouw van de zaal, uitleg over het gebruik van alle toestellen. Tenslotte bood wethouder Vos de onderwijzers aan om een paar bijeenkomsten in de gymzaal te organiseren zodat de leerkrachten alle mogelijkheden van de zaal en gymtoestellen leren kennen en toepassen.

laaste verandering: september 15, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie