Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoeksprojecten collectieve onderzoekscentra Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 15 SEPTEMBER 2000

Onderzoeksprojecten collectieve onderzoekscentra

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN heeft de Vlaamse regering voor 2000 de medesubsidiëring van de onderzoeksprojecten uitgevoerd door de collectieve researchcentra en gelijkgestelde centra goedgekeurd.

De collectieve researchcentra (de zgn. centra De Groote en gelijkgestelde centra) zijn sectoraal en in sommige gevallen subsectoraal georganiseerde onderzoeksinstellin- gen, zoals bijvoorbeeld Centexbel, WTCM, WTCB,... Zij besteden aandacht aan het industrieel precompetitief onderzoek ten bate van het geheel van aangesloten onder- nemingen, en ondersteunen in de meeste gevallen gespecia- liseerde acties van technologische dienstverlening ten bate van deze bedrijven, in het bijzonder de KMO's.

De totale portfolio geselecteerde projecten vertegenwoor- digt een onderzoeksbegroting van 588,5 miljoen fr., waar- van de helft gedragen wordt door de collectieve research- centra zelf, de federale overheid 143,4 miljoen fr. betaalt, en de gewesten (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) instaan voor de overige financiering. Voor de geselec- teerde projecten betekent dit een bijdrage van de Vlaamse overheid van ongeveer 15 % of 91,9 miljoen fr. De aan- vragen werden geëvalueerd door het IWT.

Info : - Paul Zeeuwts, IWT - tel. 02 - 209 09 00
- Michèle Oleo, kabinet van
minister Van Mechelen - tel. 02 - 553 64 11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie