Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Vermeend solliciteert naar nederlaag

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 15 september 2000

SP-Kamerlid Jan de Wit vindt dat Vermeend met zijn voorstel om bijstandsmoeders met jonge kinderen te verplichten werk te aanvaarden de wens van de Kamer naast zich neerlegt: "Vermeend luistert alleen naar de werkgevers die personeel nodig hebben, maar negeert hiermee een motie die vorig jaar bijna Kamerbreed is aangenomen."

Vorig jaar heeft de voorganger van minister Vermeend op Sociale Zaken, minister De Vries, bakzeil gehaald met een soortgelijk voorstel. De Kamer wilde eerst een veel beter ondersteuningsbeleid voor alleenstaande ouders met hele jonge kinderen alvorens een sollicitatieplicht voor hen te willen overwegen. De versoepeling van de sollicitatieplicht voor alleenstaande ouders met kinderen tussen de vijf en de zestien jaar, die de Kamer juist wel wilde, is er ook nog steeds niet gekomen.

De SP heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat alleenstaande ouders met leerplichtige kinderen volledige keuzevrijheid moeten hebben in de verdeling van de tijd tussen werk en zorgtaken. Een sollicitatie- of werkplicht past daar niet in. De Wit: "Een mens leeft niet alleen om te werken. De zorg voor kinderen is ook reusachtig belangrijk. Niet alleen voor het kind, maar ook voor de gehele samenleving."

Meer informatie: Jan de Wit: (070) 318 2807, 06 - 22 788 042

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie