Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorwaarden aan vervroegde invrijheidstelling gedetineerden

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

Persbericht Ministerraad

Voorwaarden aan vervroegde invrijheidstelling gedetineerden

De ministerraad heeft ingestemd met de voorstellen van minister Korthals van Justitie om het sanctiestelsel voor volwassenen transparanter en geloofwaardiger te maken. Een van de voornaamste wijzigingen betreft de vervroegde invrijheidstelling. Op dit moment komen gedetineerden na tweederde van hun straf automatisch in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling (VI). Aan die invrijheidstelling zijn geen voorwaarden verbonden. De wet zal worden gewijzigd waardoor de invrijheidstelling voortaan wel onder voorwaarden kan plaatsvinden, afhankelijk van de persoon van de gedetineerde en het detentieverloop. De minister heeft brede steun ontvangen van diverse adviesinstanties ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie