Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wet Stankemissie veehouderijen in ontwikkelingsgebieden

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
MinisterraadRVD/DV

MINISTERRAAD: Stankemissie veehouderijen in ontwikkelings.....

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad
15 september 2000WET STANKEMISSIE VEEHOUDERIJEN IN ONTWIKKELINGSGEBIEDEN

De ministerraad heeft ingestemd met het wetsvoorstel stankemissie veehouderijen in ontwikkelingsgebieden.
Het wetsvoorstel is gebaseerd op de richtlijn Veehouderij en Stankhinder uit 1996. Het gaat hier niet om een inhoudelijke wijziging, maar om een wettelijke verankering om zekerheid en duidelijkheid te scheppen.
Vooruitlopend op de algehele herziening van het stankbeleid maakt deze wet het mogelijk gebieden aan te wijzen waar veehouderijen zich kunnen ontwikkelen. Het gaat hier om gebieden die in het kader van de reconstructiewet door provincies worden aangewezen. De wet is alleen van toepassing op nieuwe procedures, voor nieuwe vestigingen en uitbreidingen van bestaande bedrijven.

De stankemissie wordt berekend op basis van het aantal dieren en het huisvestingssysteem. Aan de hand daarvan wordt de minimale afstand bepaald ter voorkoming van stankhinder. Daarmee kan worden beoordeeld of de emissie op de betreffende locatie acceptabel is en of een milieuvergunning kan worden toegekend. De wet legt geen maatregelen of voorzieningen op aan een veehouderij om stankhinder te beperken.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 15.09.2000

15 sep 00 13:11reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie