Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste verzorgingshuis met kwaliteitscertificaat

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kema NV / Stichting TNO Keurwerk
Zoek soortgelijke berichten
Kema NV / Stichting TNO Keurwerk

KEMA

Eerste verzorgingshuis met kwaliteitscertificaat

HKZ-ISO 9002 voor Stichting Ouderenzorg Weert

Vandaag reikte KEMA tijdens een feestelijke bijeenkomst voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en genodigden het kwaliteitscertificaat HKZ-ISO9002 uit aan Stichting Ouderenzorg Weert. Stichting Ouderenzorg Weert is de eerste, verzorgingshuis exploiterende, organisatie in Nederland met zo'n HKZ-ISO9002 certificaat.

In 1998 werd door de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorgsector (HKZ) het Beoordelingsschema/Certificatieschema Verzorgingshuizen gepubliceerd. Dat is een vertaling van de ISO-normen op het gebied van kwaliteitsbeheersing ten behoeve van de sector verzorgingshuizen.

De branche gebruikt dit schema bij de beoordeling van de kwaliteitszorg. Het HKZ- schema wordt met name gehanteerd voor het zogenaamde WoonZorg Kwaliteitslabel, een kwaliteitskeurmerk dat wordt uitgereikt door Arcares, de nationale koepel van de verzorgings- en verpleeghuizen.

KEMA beoordeelde het kwaliteitssysteem van Stichting Ouderenzorg Weert tijdens een audit. De Stichting voldeed aan alle voorgeschreven normen. Daarmee kan de kroon worden gezet op anderhalf jaar inspanning door bijna alle medewerkers in de organisatie, die op een of andere wijze bij het proces van kwaliteitszorg zijn of werden betrokken. Minimaal twee keer per jaar zal KEMA door middel van een vervolgaudit beoordelen of het systeem ook wordt onderhouden en up-to-date blijft.

Testen, keuren en certificeren is een van de hoofdactiviteiten van KEMA Nederland BV. Daarnaast is KEMA gespecialiseerd in hoogwaardige technologische consultancy en contract research.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie