Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie over Government governance

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Government governance

Een publicatie bij het onderwerp Financiële functie gemeenten en provincies
15 september 2000

Bij government governance staan vier cyclische activiteiten centraal: sturen, beheersen, toezicht houden en verantwoorden. Government governance wil vooral de samenhang tussen de vier activiteiten benadrukken. Dat klinkt aantrekkelijk en logisch, maar tegelijkertijd ook bekend. Maar wat is government governance precies? Is het een nieuw concept? Wat is het nieuwe dan? Hoe verhoudt government governance zich bijvoorbeeld tot planning en control? Wat is de toegevoegde waarde van government governance? Is het een relevant concept voor de gemeentelijke bestuurders? En hoe operationaliseer je dat dan?
Om een antwoord op deze vragen te vinden heeft het Ministerie van BZK een rondetafelconferentie georganiseerd, met als vraag: government governance, een idee voor gemeenten? Deze rondetafelconferentie heeft 15 september 1999, te Utrecht plaatsgevonden. Het verslag van deze rondetafelconferentie vindt u in dit inun boekje.


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie