Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijs voor Drentse archiefinspecteur

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Prijs voor Drentse archiefinspecteur

Assen, 15 september 2000
Persberichtnummer 00-074Drs. A.J.M. den Teuling, provinciaal inspecteur archieven van Drenthe, heeft vanmiddag in Den Haag de Hendrik van Wijn-penning ontvangen. Den Teuling is voor de prijs voorgedragen door het Landelijk Overleg van Provinciale Archiefinspecteurs 'vanwege zijn bijzondere verdiensten gedurende zijn 25-jarige loopbaan in het archiefwezen'.

De prijs is uitgereikt door drs. J.T.J. Jamar, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland (KVAN). Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in het auditorium van het Algemeen Rijksarchief in Den Haag.

De naamgever van de penning, mr. Hendrik van Wijn, werd in 1802 benoemd tot archivaris van de Bataafse republiek. Zijn benoeming betekende destijds het begin van het openbaar archiefwezen in ons land.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie