Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim 70 studenten starten International Economics & Business

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

15 sep 2000

Nummer 116 15 september 2000

Ruim zeventig studenten starten met International Economics & Business

Werken in kleine groepen

Meer dan 70 studenten hebben zich bij de Faculteit der Economische Wetenschappen ingeschreven voor het nieuwe programma International Economics & Business. Van deze 70 studenten komen er 20 uit Duitsland, België, Engeland, Tanzania, Australië en Oekraïne. International Economics & Business in Groningen is een nieuw programma en het enige Engelstalige programma in Nederland dat vakken uit de bedrijfseconomie en de algemene economie combineert.

Het doel van het onderwijsprogramma is om studenten op te leiden die zich in een internationale omgeving goed thuis voelen. Het programma wordt daarom vanaf de eerste dag in het Engels aangeboden, waarbij aandacht wordt besteed aan het aanleren van belangrijke vaardigheden zoals het werken in teamverband en het begrijpen van uiteenlopende culturen. Daarnaast kijkt de student vanuit een internationaal oogpunt naar het functioneren van bedrijven. Ook de praktijkvoorbeelden zijn gebaseerd op internationaal opererende ondernemingen en organisaties.

Werken in kleine groepen

Kern van de IE&B onderwijsmethodiek is het werken aan opdrachten in kleine groepen van ongeveer 12 tot 15 studenten. Uiteraard is de inzet van studenten hierbij van groot belang. Het ontwikkelen van vaardigheden gekoppeld aan het vakinhoudelijke onderwijs is een belangrijk onderdeel van de onderwijsmethodiek. De studenten moeten dan ook in de kleine groepen bijvoorbeeld presenteren, discussiëren en voorzitten.

Een verblijf in het buitenland van zes maanden is een verplicht onderdeel van de studie. Studenten kunnen in het buitenland studeren of stage lopen. Afgestudeerden komen terecht bij zowel (internationale) overheidsinstanties als in het bedrijfsleven.
* Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor de 1 dag student op 30 november/1 december 2000.
* Meer informatie over de studie International Economics & Business: mw. drs. A.J. Koning, hoofd afdeling interne- en externe communicatie van de faculteit economie, tel.: (050)363 7185. Bij haar is een foto van de eerste lichting studenten te verkrijgen.
* Ook tijdens de Centrale Voorlichtingsdag van de RUG op 3 november 2000 is informatie beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie