Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier partijen ge.nteresseerd in vervoer HSL-Zuid

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT: HSL-ZUID

4 PARTIJEN GE.NTERESSEERD IN VERVOER HSL-ZUID

Minister Netelenbos heeft bekend gemaakt welke partijen zich hebben aangemeld voor de kwalificatie voor de aanbesteding van het vervoer over de HSL-Zuid. Vandaag om 15.00 uur is de aanmeldingstermijn gesloten. De volgende partijen hebben zich aangemeld (in volgorde van binnenkomst ):

. Arriva Nederland (Nederland) en Deutsche Bahn (Duitsland) . Connexxion (Nederland), CGEA-Connex (Frankrijk) en SJ International (Zweden)
. Stagecoach Holdings Plc (Groot-Brittannië)
. NS Reizigers B.V. (Nederland), N.V. Koninklijk Luchtvaart Maatschappij (Nederland), National Express Group Plc (Groot-Brittannië)

Zij hebben tot 2 oktober 10.00 uur de gelegenheid om de benodigde informatie voor
kwalificatie en selectie te completeren.. De ministers van Verkeer en Waterstaat en van Financiën maken op 26 oktober bekend welke consortia zijn toegelaten tot de biedingsfase van de aanbesteding. Daarna ontvangen de gekwalificeerde partijen een uitnodiging om een offerte uit te brengen (invitation tot tender) en hun bieding in detail uit te werken. Begin maart 2001 wordt deze fase afgerond. In de volgende fase krijgen de geselecteerde partijen de mogelijkheid de definitieve versie van hun offerte te presenteren (best and final offer). De verwachting is dat minister Netelenbos na de zomer van 2001 de definitieve contracten met de vervoerder tekent.

Saskia Kranendonk
070-3517116

15 sep 00 15:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie