Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

100.000ste Opel rolt van de band

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

100.000ste Opel rolt van de band

(15 september 2000)

Onlangs rolde in de Opel fabriek de 100.OOOste auto van de productielijnen. Het jubileummodel was een zilvergrijze Agila 1.2-16V. Sinds de in-gebruik-name van de fabriek, in augustus 1998, werden er in Gliwice 67.165 Astra's Classic en 32.835 Agila's geassembleerd.

De productie van de Agila startte in februari dit jaar en heeft vanwege de succesvolle
verkoopstart nu reeds zijn volledige capaciteit bereikt. Ongeveer 90 procent van de in Polen gebouwde Agila's is bestemd voor de gehele Europese markt, terwijl de Astra Classic met name mikt op Oost- en Midden-Europa.

De fabriek in Gliwice verschaft werkgelegenheid aan 2.700 medewerkers en is één van GM's modernste productiefaciliteiten. Hij werd gebouwd in een recordtijd van slechts 22 maanden en opereert volgens het 'lean' productie principe, zoals dat werd geïntroduceerd in de Opel fabriek in Eisenach, Duitsland.

De kwaliteit van de fabriek en de producten die er uit voortkomen is door diverse onafhankelijke organisaties erkend. Opel Polen verkreeg het ISO 9002 certificaat van het Duitse Federale Motorvoertuigenregistratie Agentschap (KBA) en het Poolse Certificatie Instituut (PCBC).

In 1999 verkocht Opel in procent ten opzichte van personenwagensegment

Polen ruim 60.000 auto's, een stijging van ongeveer 25 het jaar ervoor, waarmee het merk binnen het Poolse een marktaandeel van 9,5 procent behaalde.

In Nederland verloopt de verkoop van de Agila voorspoedig. Met name de 75 pk sterke 1.2 zestienkleppenmotor mag zich met een aandeel van bijna 75 procent van de Agila verkopen in een grote belangstelling verheugen, waarbij de Comfort-uitvoering erg populair is. Qua kleurcombinaties gaat de voorkeur vooral uit naar 'Star Silver', gevolgd door de introductiekleur 'Kiwi Green', in combinatie met de bijpassende groene interieurbekleding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie