Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen legionella in zwemgelegenheden en sauna's Friesland

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Geen legionella meer aangetroffen na herbemonstering zwemgelegenheden en sauna's

Uit de analyseresultaten van 5 zwemgelegenheden/saunas, waarvan vorige week bekend werd dat er sprake was van een overschrijding van de norm voor legionella, is gebleken dat er geen legionella meer is aangetroffen. De door de beheerders genomen maatregelen hebben dus goed gewerkt. De uit voorzorg afgesloten gedeelten van deze inrichtingen zijn inmiddels weer opengesteld voor het publiek. Bezoekers kunnen veilig gebruik maken van de betrokken zwemgelegenheden en saunas.

Zwembad Bloemketerp te Franeker, waar ook sprake was van een normoverschrijding, is vanaf 1 september jl. gesloten in verband met een geplande renovatie. Wanneer de renovatie is afgerond zullen ook hier nieuwe monsters worden genomen. Het zwembad zal niet eerder weer worden opengesteld, dan nadat uit de analyseresultaten is gebleken dat ook hier geen legionella meer is aangetroffen.

De zwemgelegenheden/saunas die nu zijn herbemonsterd zijn: Zwembad De Stiennen Flier te Joure, Sauna Thialf te Heerenveen, Sauna Woudfennen te Scharsterbrug, Sauna Sneek te Sneek en Zwembad Hotel Skylge te Terschelling.

Nummer : 165
Datum : 15 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie