Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburgs Landschap organiseert Week van het Landschap

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tegelen

11 september 2000

HET LIMBURGS LANDSCHAP ORGANISEERT WEER DE WEEK VAN HET LANDSCHAP

Van 16 tot en met 24 september volop natuur ontdekken in het Maasdal bij Venlo

De Stichting het Limburgs Landschap heeft, zoals u misschien weet, een groot aantal natuurgebieden verspreid over heel Limburg in eigendom en beheer. Landgoederen met kastelen, heidegebieden, natuurontwikkelingsterreinen langs de Maas en (vakwerk)boerderijen met oude cultuurgronden, kortom de mooiste plekjes van Limburg. Voor Noord-Limburg zijn Groote Heide, Zwart Water (Venkoelen), Landgoed Arcen, Ravenvennen en Hamert en Dubbroek de meest bekende. Iedereen is in al die gebieden van harte welkom want ze zijn gastvrij opengesteld. Gelukkig liggen veel van de natuurgebieden van Het Limburgs Landschap vlak bij de stad zodat ze makkelijk te bereiken zijn. Die mooie plekjes zijn de ideale plaatsen om eens lekker te onthaasten, door er te wandelen, te fietsen, te fotograferen, of op een andere manier te ontspannen. Tijdens de Week van het Landschap 2000 zijn er activiteiten in het Maasdal rondom Venlo.

Gratis toegang Botanische Tuin Jochum-Hof
De nieuwe natuurgebieden in en rond het Maasdal in de buurt van Venlo staan centraal dit jaar. In samenwerking met Botanische Tuin Jochum-Hof in Tegelen is een programma opgezet. De tuin is tijdens de Week van het Landschap gratis toegankelijk.
Er liggen rondom Venlo/Tegelen verschillende typen natuurgebieden van Het Limburgs Landschap, allemaal dicht bij de stad. Op de speciaal gemaakte tentoonstelling wordt daar uitgebreid aandacht aan besteed. Het zijn meteen goede tips voor een bezoek aan een van die gebieden.

Maasveld, nieuwe natuur langs de Maas
De Jochum-Hof ligt langs de Maas in het schilderachtige kloosterdorpje Steyl, gemeente Tegelen. Hier ligt een van de nieuwe natuurontwikkelingsgebieden die Het Limburgs Landschap beheert. Het Maasveld is ongeveer 25 hectare en ligt als een lint, van 2,5 kilometer, langs de Maas. Het Maasveld is een goed voorbeeld van mensgerichte natuur dicht bij de stad.

Excursies
Dagelijks zijn er om 14.00 uur begeleide Natuur Dichtbij excursies. Op zondag 17 en 24 september óók nog om 08.00 uur vroege vogel excursies en om
11.00 uur een Natuur Dichtbij excursie. De excursies starten vanuit de Botanische Tuin de Jochum-Hof in Steyl.

Zelf wandelen of fietsen
In de Jochum-Hof zijn tijdens de Week van het Landschap ook gratis wandel- en fietsroutes af te halen voor degenen die graag zelfstandig er op uit willen.
Ze hebben verschillende lengtes, dus voor elk wat wils. Verschillende natuurgebieden worden tijdens de routes bezocht.

Workshop natuurlijk tuinieren
In samenwerking met de Botanische Tuin worden op zondag 17 september en zondag 24 september twee korte workshops 'natuurlijk tuinieren' georganiseerd onder leiding van de heer Mooren. Deze korte workshop begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 16.00 uur. Na een theoretische inleiding kan men in de tuin bekijken wat het resultaat kan zijn.

Routebeschrijving per auto:
Van de N271 bij Tegelen, ten zuiden van Venlo, in de richting Steyl - Baarlo (veerpont).
In het kloosterdorp staan borden 'Botanische Tuin'.

Per bus:
Vertrek: centraal station Venlo.
Lijn 30 richting Roermond.
Halte Garage Linssen. Van hieruit is het ongeveer 4 minuten lopen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie