Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prominenten schilderen hun visie bij 'Proef het Panorama'

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten
LTO Nederland

Prominenten schilderen hun visie bij 'Proef het Panorama'

Live schilderspektakel openingsevenement van de Week van het Platteland

Woensdag 13 september 2000 - Met een live-schilderspektakel in Tilburg, waarbij een aantal prominenten een levensgroot panorama van 20 meter bij 3 meter beschilderen, wordt onder de naam Proef het Panorama op 16 september de Week van het Platteland spectaculair geopend.

De beschildering van dit live panorama start om 11.00 uur, waarbij in eerste instantie een aantal agrarische jongeren samen met (aankomende) kunstenaars aan de slag gaan om het Nederlandse plattelandschap op en vóór het doek te visualiseren.

Tussen 12.15 en 12.45 uur vindt het officiële startschot plaats. Een achttal prominenten waaronder diverse kamerleden, mevrouw A. Burger (directeur Landbouw bij het ministerie van LNV), de heer van Geel (gedeputeerde Ruimtelijke Ordening van de provincie Noord Brabant) en Ria Beckers (voorzitter van de Stichting Natuur en Milieu) de kwast in handen. Zij laten het publiek dan letterlijk kennis maken met hún visie op het Nederlandse platteland.

Het officiële startschot van de Week van het Platteland wordt gegeven in Tilburg, maar Proef het Panorama vindt tegelijkertijd ook plaats in de centra van negen andere grote steden in Nederland, te weten Alkmaar, Almere, Arnhem, Drachten, Emmen, Maastricht, Middelburg, Utrecht en Zwolle.

Proef het Panorama wordt georganiseerd door het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt. Doelstelling is om tijdens het evenement het publiek letterlijk en figuurlijk te laten proeven van het platteland en te laten genieten van het plattelandslandschap.

Het doek dat in alle steden door vijf tot tien mensen live beschilderd wordt - vormt het decor voor allerlei agrarische producten en attributen, die vóór het doek worden uitgestald. Onderdeel van het panorama vormen levensechte (en soms zelfs levende) agrarische producten en een of meerdere grote moderne landbouwwerktuigen.

Het Nederlandse publiek kan tijdens Proef het Panorama ook letterlijk proeven van de Nederlandse land- en tuinbouw. Zo worden er die middag op alle locaties gratis allerlei heerlijke lekkernijen zoals boerenijs, broodjes kalfsragout en kipnuggets uitgedeeld.

Proef het Panorama is het startevenement van de Week van het Platteland, die van 16 tot en met 24 september in heel Nederland gehouden wordt. Met deze Week wil de agrarische sector het gesprek op gang brengen met andere groeperingen in de samenleving. Daarom vinden tijdens de Week van het Platteland verspreid over heel Nederland honderden activiteiten plaats waarbij het publiek kennis kan maken met de agrarische sector. De Week is een initiatief van de Nederlandse land- en tuinbouworganisaties.

Voor meer informatie over Proef het Panorama in Tilburg of een van de andere locaties kunt u contact opnemen met Lisette Bastiaansen, tel. 070 415 05 67, fax. 070 415 05 69 of via e-mail (bosenbastiaansen@tref.nl)

Voor meer informatie over de Week van het Platteland kunt u contact opnemen met Denise van Lieshout, tel. 070 338 27 19. Ook kunt u meer lezen op www.platteland.nl

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: (info@lto.nl)

(Auteur: LTO-Nederland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie