Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijf gewonden door gekanteld vrachtwagentje op A-28

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
11:27 zaterdag 16 september 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950
Vragen m.b.t. deze berichten graag voor 14.30 uur of na 18.00 uur.

Vijf gewonden door gekanteld vrachtwagentje op A-28

VEENINGEN. Bij een verkeersongeval op de A-28 bij Veeningen, ter hoogte van het benzinestation, raakten zaterdagmorgen tegen 07.15 uur vijf personen licht gewond. Door het ongeval was de rijbaan langere tijd gestremd en werd het verkeer geleid via het tankstation. Tegen 10.00 uur was de weg weer vrij. De kleine vrachtwagen, bestuurd door een 19 jr. vrouw uit Spakenburg en geladen met brood en koek, kwam door onbekende oorzaak in de linker berm. Toen de bestuurster probeerde te corrigeren verloor zij de macht over het stuur. De auto raakte de vangrail en kwam dwars op de rijbaan op de zijkant tot stilstand. Terwijl de bestuurster en haar 22 jr. passagiere en plaatsgenote uit de gekantelde auto klommen kon een personenauto deze nog net ontwijken. Echter een busje, bestuurd door een 37 jr. man uit Hoogezand, lukte dit niet meer. Het busje botste al remmend tegen de gekantelde vrachtauto. In het busje zaten in totaal 8 personen, afkomstig uit Groningen, Hoogezand en Delfzijl. Ze kwamen van hun werk en waren op weg naar huis. De bestuurder en twee mannen van 19 en 23 jr. uit Hoogezand raakten lichtgewond. Ze werden behandeld in het ziekenhuis in Hoogeveen en konden daarna naar huis. Ook de beide vrouwen uit de vrachtwagen, raakten lichtgewond. Zij werden vervoerd naar het ziekenhuis in Meppel. Het is niet bekend of ze zijn opgenomen. De hele rijbaan lag bezaaid met kratten en brood, croissantjes, koek, enz.. Het opruimen en het bergen van de zwaar beschadigde voertuigen duurde tot bijna 10.00 uur.


*
Met aanhanger van de weg

ASSEN. Op de A-28 bij Assen kwam vrijdagavond een auto met vier inzittenden op de kop in de sloot te liggen. Niemand raakte gewond. De auto, bestuurd door een 39 jr. man uit Hardegarijp trok een aanhanger met stenen. Volgens de bestuurder begon de aanhanger plotseling te slingeren waardoor hij de macht over het stuur verloor en met de hele combinatie in de sloot terechtkwam.


*
Bromfietsers gewond

EKEHAAR. Bij een aanrijding op de splitsing van de Hemmenweg met Eleveld in Ekehaar, raakte vrijdagmiddag een 47 jr. bromfietser uit De Kiel gewond. Een tractor met voerwagen, bestuurd door een 18 jr. jongen uit Ekehaar, sloeg rechtsaf en reed daarbij de over het fietspad rijdende bromfietser aan. Deze werd met een paar gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis.

NIETAP. Op de Scheperij in Nietap botste vrijdagmiddag een 18 bromfietser uit Zuidhorn tegen de zijkant van een auto, bestuurd door een 50 jr. man uit De Wilp. De bromfietser raakte hierbij licht gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De aanrijding ontstond toen de automobilist achteruitrijdend vanaf een erf de weg opreed. Hij heeft de bromfietser niet zien naderen.


*
Alcohol in het verkeer

Bij een alcoholcontrole in Dalen liet de politie vrijdagmiddag in een uur tijd 28 automobilisten een blaasproef afleggen. Eén automobilist had gedronken en werd aangehouden. Deze 66 jr. man uit Sneek had een alcoholgehalte van bijna 0,8 promille.

Vrijdagavond hield de politie op vijf plaatsen in Meppel een grote alcoholcontrole waaraan 10 politieagenten meewerkten. In totaal moesten 216 automobilisten een blaasproef afleggen. Twee hiervan hadden gedronken. Eén, een 41 jr. man uit Meppel, had meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van ruim 0,7 promille.


*
Bromfietsdief aangehouden

HOOGEVEEN. Oplettende en goed reagerende burgers en medewerkers van een winkel voorkwamen vrijdagavond dat een 16 jr. jongen uit Hoogeveen zijn bromfiets kwijt raakte en dat in ieder geval één dief kon worden aangehouden. Twee dronken mannen waren al een poosje vervelend geweest in en bij een winkel aan het Beukemaplein in Hoogeveen. Waarschijnlijk hebben ze uit een fietsenstalling bij deze winkel een fiets gestolen die later in de buurt werd teruggevonden. Toen werd gezien dat de twee mannen met een bromfiets over het Beukemaplein liepen werden ze tegengehouden en werd de politie gebeld. Eén van de mannen maakte zich uit de voeten. De andere, een 44 jr. inwoner van Hoogeveen, werd door de politie aangehouden. De bromfiets bleken ze gestolen te hebben op de Hoofdstraat. De aangehouden man was ontzettend vervelend en agressief. Hij bedreigde een aantal mensen, waaronder een politieagent met de dood. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.


*
Dronken man aangehouden

ZWEELOO. De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op een camping in Zweeloo een 47 jr. man uit Oud Lutten aan. De man was dronken en veroorzaakte problemen op de camping. Zo sloeg hij o.a. zijn vrouw en wat familieleden en de beheerder van de camping. Tegen de man wordt aangifte gedaan.


*
Man neergestoken

EMMEN. Een 25 jr. man uit Emmen is vrijdagavond met meerdere steekwonden opgenomen in het ziekenhuis. In zijn woning ontstond ruzie tussen meerdere familieleden. Dit liep zo hoog op dat zijn 18 jr. broer een mes pakte en de man neerstak. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het mes werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


*
Inbraken

KOEKANGE. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Eggeweg in Koekange. Uit het bedrijf werd de kassalade met kleingeld gestolen.

RUINERWOLD. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in de kerk aan Berghuizen bij Ruinerwold. Het is nog niet bekend of er iets gestolen is en zo ja wat.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie