Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 16-09-2000 Persbericht 16 september 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Brom- en snorfietscontrole
Vrijdag is in Eindhoven tussen 16.00 uur en 22.00 uur door de politie een grote brom- en snorfietscontrole uitgevoerd. Aan de controle werd door ruim 30 agenten van de zeven Eindhovense Politieafdelingen meegewerkt. De politie controleerde 220 brom- en snorfietsen. Dit gebeurde op een centrale plaats op het Stadhuisplein waar drie rollentestbanken stonden opgesteld. Motoragenten controleerden in de. Verdachte brom- en snorfietsers moesten mee voor een nadere controle op het Stadhuisplein. Uiteindelijk hebben bijna 200 brom- en snorfietsers een of meerdere bekeuringen gekregen. De meesten liepen een bon op omdat ze geen verzekeringspapieren bij zich hadden, geen bromfietscertificaat konden overleggen of dat de bromfiets was opgevoerd. 17 Brom- en snorfietsen werden in beslaggenomen. Vijf daarvan zijn vermoedelijk gestolen en de andere 12 hadden een te hoog vermogen. Een bromfietser had gedronken en kreeg daarom een boete van f. 400,- opgelegd. Een bromfietser (25) ging er vandoor en kwam tijdens de achtervolging ten val. Zijn bromfiets is inbeslaggenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met vuurwapens aangehouden
Zaterdagmorgen om 4.00 uur is in de Pastoriestraat in Eindhoven een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht rond 2.00 uur die nacht op de Woenselse Markt met een vuurwapen te hebben geschoten. De aanleiding en toedracht van die schietpartij zijn nog niet duidelijk. De man werd later met een auto door surveillerende agenten opgemerkt. Nadat de man was aangehouden vonden agenten in zijn kleding twee pistolen. In de auto van de man werd een derde, naar later bleek, imitatiepistool aangetroffen. De 35-jarige Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten. De vuurwapens zijn in beslaggenomen en de politie verricht een nader onderzoek.

Eindhoven: Man dreigt met bijltje
Zaterdagmorgen om 3.00 uur is in de Jasmijnstraat een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort daarvoor in de Leliestraat een vrouw met een klein model bijl bedreigd. De vrouw zag dat de man enkele malen op het dak van haar auto sloeg. Toen ze buiten polshoogte ging nemen bedreigde de man haar met het bijltje en ging er daarna vandoor. De gewaarschuwde politie trof de man in een brandgang van de Jasmijnstraat. Het bijltje lag vlakbij de verdachte in de bosjes. De man is ingesloten.

Eindhoven: Brand en gestolen bromfiets
Vrijdagavond om 21.00 uur is in een woning aan de Leenderweg een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Kort voor zijn aanhouding brak bij de man in de woning een klein brandje uit. Hij was een pannetje op het vuur vergeten. De brandweer bluste de brand. De politie trof bij de man een bromfiets in de kamer aan. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig en is in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bedreiging en vernieling
Vrijdagavond om 23.00 uur is aan de Marconilaan in Eindhoven een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had zijn auto op een privé-terrein geparkeerd dat nu met een hek gesloten was. Hij wilde desondanks zijn auto hebben en belde een aantal bewoners wakker. Omdat de man niet bij de bewoners bekend was werd niet open gedaan waarop hij bedreigingen uitte. Nadat hij een galerijdeur had ingetrapt is de man, die onder invloed was van drank, aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Insulindelaan in Eindhoven is zaterdagmorgen om 2.00 uur een 55-jarige automobilist uit Lieshout aangehouden. Politieagenten zagen de man met zijn auto tegen het verkeer in rijden. Toen hij aan de kant gezet werd bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij blies ruim 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs heeft de man moeten inleveren en bovendien wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling
Zaterdagmorgen rond 6.15 uur is voor zijn woning een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht rond 5.00 uur bij een winkel aan de Hoogstraat een ruit van een voordeur te hebben ingegooid. Omwonenden zagen en hoorden dat er eerst een ijzeren pijp tegen de gevel werd gegooid en even later werd een ijzeren pijp door de ruit van de deur gegooid. Getuigen zagen een auto met hoge snelheid wegrijden. Toen politieagenten bij het pand waren kwam de betreffende auto langs gereden en bij het zien van de agenten ging de bestuurder er vandoor. De politie raakte de man tijdens een achtervolging kwijt maar hij kon later voor zijn woning worden aangehouden. De man bood hevig verzet en trapte een portier van een politieauto kapot. Ook beledigde de man voortdurende de politieagenten. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Middelbeers: Dodelijk verkeersongeval
De 41-jarige A. van Hout uit Boxtel is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Het slachtoffer was vrijdagmiddag om 17.45 uur betrokken bij een verkeersongeval op de Hertog Janstraat in Middelbeers. De motor die hij bestuurde ging onderuit toen hij krachtig moest remmen voor een personenauto die stond voorgesorteerd om links af de Sportlaan in te rijden. De auto werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Middelbeers. De motor ging in de slip en raakte de stilstaande auto. Daarna kwam de motor tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Het slachtoffer werd direct overgebracht naar het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg waar hij later aan de gevolgen van de opgelopen verwondingen overleed.

Helmond: Bedreiging met mes
Vrijdagmiddag om 17.45 uur is in Helmond op de Markt een 41-jarige Helmonder aangehouden. De man was betrokken geweest bij een ruzie waar met een mes gedreigd was. Gewaarschuwde politieagenten zagen dat de man een mes trok en dit daarna weer snel achter zijn broeksband deed. De man werd direct aangehouden en het mes in beslaggenomen. De man, die onder invloed was van drugs, verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Vernieling ruiten
De politie heeft zaterdagmorgen om 2.00 uur op de Markt een 55-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor drie ruiten te hebben ingegooid bij een pand van de Stichting Jeugdzorg aan de Markt. Tegen hem is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Op de Lage Dijk is zaterdagmorgen om 5.30 uur een 27-jarige inwoner van Helmond bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies bij een ademtest 1,15 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak woningen
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Jupiter in Veldhoven. De achterdeur werd opengebroken en de woning doorzocht. De bewoners missen een nog onbekend geldbedrag en enkele sieraden. Vrijdag overdag is ingebroken in een woning aan de Mastebeek in Veldhoven. Het slot van de voordeur werd geforceerd en de woning doorzocht. De bewoners missen een geldbedrag van f. 500,- en enkele sieraden.

Deurne: Vernieling
Zaterdagmorgen om 2.00 uur is door de politie in een pand aan het Stationsplein een 22-jarige Engelsman aangehouden. De politie had een melding gekregen dat omwonenden glasgerinkel hoorden bij de kelder van het appartementencomplex. Ter plaatse zagen agenten dat een ruit van een toegangsdeur vernield was en dat binnen in het pand licht brandde. Daar vonden ze de Engelsman in een diepe slaap en omgeven door een walm van alcohollucht. De man heeft de verder nacht op het politiebureau doorgebracht.

Geldrop: Inbraak amusementshal
Zaterdagmorgen rond 4.40 uur is ingebroken in een amusementshal aan Achter De Kerk in Geldrop. Vermoedelijk met een zware hamer werd de ruit van de toegangsdeur ingeslagen. De speelautomaten binnen werden met een zelfde hamer kapot geslagen en de geldladen werden meegenomen. Er zijn 17 automaten vernield. Het juiste bedrag van de buit is nog niet bekend maar bedraagt in ieder geval enkele duizenden guldens.

Geldrop: Diefstal motor
Zaterdagmorgen tussen 9.00 en 9.15 uur is op de Heuvel in Geldrop een oranje KTM motor type GS300LNL met het kenteken MX-29-SG gestolen.

Helmond: Man van fiets beroofd
Vrijdagavond rond 22.30 uur is in Helmond op de Vondellaan een 41-jarige inwoner van die stad door een groep jongens van zijn fiets beroofd. De man was op weg naar huis en werd door een groepje van ongeveer 6 jongens tegengehouden. Vier van die zes hadden een fiets bij en twee niet. Het slachtoffer werd omver geduwd en een van de jongens grijpt de fiets van het slachtoffer en ging daarmee aan de haal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...