Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Tolga Emilio Trio met Zigeunerjazz bij Max in Wieringen

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persinfo Jazz op Wieringen 35e jaargang 2000

Zaterdag 16 september. Aanvang 21.30 uur.BIJ MAX Jazz- en wereldmuziekpodium,Hofstraat 36,Den Oever,Wieringen.Tel./fax 0227-511351.Email:max.teeuwisse@wanadoo.

Het TOLGA EMILIO TRIO met Zigeunerjazz.

Emilio Tolga afkomstig uit een muzikale familie begon op zn 9e al serieus gitaar te spelen.Het accent lag toen nog op klassieke muziek.maar na vele omzwervingen tussen jazz,pop- en wereldmuziek koos hij uiteindelijk voor de zigeunerjazz.In deze muziek komen een aantal elementen samen die een grote aantrekkingskracht uitoefenen:de jazzy improvisaties,het vuur,de virtuositeit en het geluid van een akoestische gitaar. In 1997 richtte hij het trio op.Speelde inmiddels op vele podia en was een paar jaar geleden al eens Bij Max te beluisteren. Reden voor herhaling.

Gregor Schaefer,contrabas,legde zich na het Conservatorium voornamelijk toe op wereldmuziek en Gipsy Jazz met als zwaartepunt Oost-Europese volks- en zigeuner muziek.Als begeleider legt hij een stuwende puls onder ritmegitaar en laat hij ook strijk- en percussietechnieken horen.En speelt geavanceerde improvisaties.

Bart Rozemeyer,ritmegitaar vervangt deze keer de vorige gitarist Jeroen van Hoof,.Bart studeerde aan het Conservatorium in Maastricht.

Met vriendelijke groet,

Div.Max Teeuwisse/Teawhistle

(max.teeuwisse@wanadoo.nl)

Cult. St.Vox Clamantis In Deserto

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie