Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld voor L.L. Beens en A.G. van Bemmel Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor L.L. Beens en A.G. van Bemmel

Wethouder Nico Janssens (onder meer Sport en recreatie) reikt op zaterdag 16 september 2000 om 15.30 uur een Erasmusspeld uit aan de heer L.L. Beens en aan de heer A.J. van Bemmel tijdens de viering van het 75-jarige bestaan van de Rotterdamse Reddings Brigade (RRB) in restaurant Lommerrijk, Straatweg 99. Beide personen hebben zich bijna 50 jaar ingezet voor de reddingsbrigade in Rotterdam in uiteenlopende functies, zowel bestuurlijk als strandwacht en lid van de rampenploeg.

De Rotterdamse Reddings Brigade bestaat sinds 1925 en telt momenteel 900 leden. Tot activiteiten van de vereniging behoren onder meer bewakingsdiensten aan het Slufterstrand van de Maasvlakte en het beveiligen van andere evenementen aan of op binnenwateren, zoals rivieren, meren en plassen in en rond Rotterdam. Ook geeft de RRB zwemles en les in reddend zwemmen aan kinderen en volwassenen in zes Rotterdamse zwembaden.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie