Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 17-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.45 uur
Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks half vijf staken twee jongens uit Amersfoort, beiden 12 jaar, met hun fiets het Neptunusplein over naar het nabijgelegen fietspad. Tijdens de oversteek werden zij geschampt door een passerende auto. De bestuurder, een 50-jarige man uit Amersfoort, stapte uit, verklaarde de jongens schuldig en reed weg. Omdat beide jongens klaagden over pijn in hun been, werd door surveillerende politieagenten een ambulance ter plaatse gevraagd. Een van de jongens werd met licht beenletsel voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Amersfoort. De automobilist werd even later op de Holkerweg aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde niet in de gaten te hebben gehad dat de jongens gewond waren. De man zal een bekeuring ontvangen vanwege het doorrijden na een aanrijding.

Fietsen onder invloed

LEUSDEN Een slingerende fietser, op de rijbaan rijdend zonder verlichting en bovendien rode verkeerslichten negerend, zorgde zaterdagavond omstreeks tien uur voor gevaarlijke verkeerssituaties op de Groene Zoom. Na aanhouding en vervoer naar het politiebureau bleek de man, een 26-jarige man uit Amersfoort, een alcoholpromillage van
1,4 in het bloed te hebben. Een rijverbod en een bekeuring waren het gevolg.

Toeterend door de wijk

LEUSDEN De nachtrust van bewoners van de Hohorstlaan en omgeving werd zondagmorgen rond half drie wreed verstoord. Een automobilist reed al claxonerend door de wijk waarna bij de politie zon twintig telefoontjes binnenkwamen van buurtbewoners die graag verder wilden slapen. De politie wist de toeteraar aan te houden op de Hohorstlaan. De automobilist, een 23-jarige man uit Amersfoort, verklaarde een meningsverschil te hebben met een van de buurtbewoners en met zijn toeteractie aandacht te willen trekken. Met een bekeuring vanwege geluidsoverlast kon hij in stilte zijn weg vervolgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie