Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marikenstraat is af en de Nijmeegse binnenstad viert feest

Datum nieuwsfeit: 17-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

17 september tot en met 23 september
Marikenstraat is af, de Nijmeegse binnenstad viert feest

De opening van de Marikenstraat in de Nijmeegse binnenstad wordt gevierd met een week lang feest. Zondag 17 september wordt gestart met een extra koopzondag. De winkeliers van de Nijmeegse binnenstad zetten hun deuren vanaf 12.00 uur open.
In de Raadhuishof, achter de Marikenstraat is er die dag veel muziek van De Orkestbak en ExpresZo. Daarnaast worden de kinderen geschminkt, zijn er ballonnen, een draaimolen en een springkussen en optredens van een clown en acrobaten. Voor het Arsenaal op het lage Mariënburgplein vindt vanaf 14.00 uur om het hele uur op een speciale catwalk een modeshow plaats. Alle 18 modezaken uit de Marikenstraat doen mee. In totaal worden drie verschillende shows gebracht. Ook de mannen van De Gemeentereiniging treden in de Marikenstraat op. In de geopende bibliotheek is er ook muziek, namelijk een gratis optreden van de Vivo's.
Voor de Petrus Canisiuskerk in de Molenstraat treedt 's middags het Nijmeegs Amusement Orkest op. Het publiek kan zich laten vervoeren door gratis fietstaxi's of door de Regio KAN Taxi-shuttle. Deze taxi pendelt tussen Nijmegen CS en het Kelfkensbos.

Donderdag 21 september vindt 's ochtends de officiële opening van de Marikenstraat plaats. Voor genodigden is er vanaf 9.00 uur een ontvangst in Theater LUX. Het publiek kan de opening meebeleven vanaf plm. 10.45 uur. Vanaf dat tijdstip worden openingshandelingen op de bruggetjes in de Marikenstraat verricht door oud-wethouder Migo, twee directeuren van de VOF Mariënburg en bestuursleden Hooghof en Van Tien van de ondernemersvereniging Marikenstraat. De afsluitende officiële opening verricht burgemeester D'Hondt op het hoge Mariënburgplein. Moenen zal alle openingshandelingen ondersteunen. De openingen worden opgeluisterd met een trommelconcert van de Zuidamerikaanse percussiegroep Medicamento, een koperconcert van de brassband Say No More en een vioolconcert van Sylvia Houtzager. Vijf acteurs van Theater Sport Vereniging Buiten Bereik zullen na de openingshandeling van de burgemeester in 7 minuten een nieuwe versie van Mariken van Nimwegen neerzetten. Ook dat gebeurt op het podium op het hoge Mariënburgplein. Tenslotte zingt Caselyn Francisco (zangeres in de musical Miss Saigon) een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd Marikenlied.
Na de officiële opening zijn er vanaf 11.30 uur tot 20.45 uur op het podium tal van optredens. Medicamento, Say No More en Phoenix laten de hele middag en avond van zich horen. Voor de kinderen is er schmink en een draaimolen.
De openingsdag wordt om 20.45 uur afgesloten met een laser en lichtspektakel op het hoge Mariënburgplein rond de kapel. Wethouder Hubert Bruls zal samen met ongeveer 15 Nijmeegse dames die door het leven gaan met de voornaam Mariken de verlichting in gebruik stellen.

Vrijdag 22 september zijn er vanaf 10.30 uur de hele dag door in en rond de Marikenstraat festiviteiten en optredens. De dag begint met een optreden van het Nijmeegs Amusements Orkest op het podium bij de kapel. Bij Beversport in de Marikenstraat staat een klimwand. Op het plein bij het Arsenaal staan de Space Bikes, die fietsend over de kop gaan. Op het plein bij de kapel zijn er vanaf 13.00 uur specialisten die vanaf een hoogwerker op een luchtkussen springen. Aanstormende voetbaltalenten kunnen scoren vanaf 11-meter om de penaltybokaal. De winnaars ontvangen een prijs. Ook is er een skisimulator.

Zaterdag 23 september is er om 10.30 uur een optreden van harmonie Jubal op het podium bij de kapel. In de Marikenstraat zijn er gratis poffertjes en wordt er gegoocheld met ijs. Vanaf 13.00 uur is er op het podium een doorlopend optreden van Grupo Radiante met veel Zuidamerikaanse klanken. De feestweek wordt afgesloten met een concert van Guus Meeuwis. Wederom op het podium bij de kapel. Leden van de pers zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening op donderdag 21 september om 9.45 uur in het Lux-theater.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie