Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris De Vries op werkbezoek in Rivierengebied

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Bron: Kamer van Koophandel Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Rivierenland P E R S B E R I C H T

Tiel, 13 september 2000

De Vries krijgt rapport met alternatieve scenario's voor calamiteitenpolders

Staatssecretaris op werkbezoek in Rivierengebied

A.s. maandag ontvangt staatssecretaris Monique de Vries uit handen van Ir. J.J.M. Oerlemans het rapport "Calamiteitenpolders een ruimteclaim in het Rivierengebied". Dit rapport is opgesteld door WL Delft Hydraulics, het voormalige waterloopkundig Laboratorium. Het rapport is tot stand gekomen op initiatief van de Polderdistricten Tieler- en Culemborgerwaarden en Groot Maas en Waal, de Sociale Partners Gelderland , GLTO, Provincie Gelderland en de Kamers van Koophandel Rivierenland en Centraal Gelderland.

In het rapport zijn de feiten én onzekerheden in kaart gebracht met betrekking tot de discussie over calamiteitenpolders in het Rivierengebied.

Het rapport wordt overhandigd tijdens het werkbezoek van staatssecretaris De Vries aan de regio. De Staatssecretaris komt op uitnodiging van het Intergemeentelijk Orgaan Rivierenland (IOR). -s'Ochtends is in De Bommelerwaard, -s'middags praat de staatssecretaris in Elst met de zogeheten "waterkerende Gelderse waterschappen".

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie