Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team Heiner nog steeds aan de leiding na twee dagen zeilen

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 18-9-2000

ZEILEN - Olympische spelen 2000Team Heiner nog steeds aan de leiding na twee dagen zeilen.

Alleen Team Heiner van het Nederlandse Olympische Zeilteam moest vandaag in actie te komen in Sydney. Er stonden twee wedstrijden op het programma voor Heiner, van Niekerk en de Ridder, maar er werd maar een afgewerkt. Er stond weer bar weinig wind en het duurde meer dan een uur voordat de zestien boten in de Soling klasse van start konden. Net zo als gisteren werd op de zeebaan gevaren (baan F) buiten Sydney Harbour. De wind kwam dit keer eerst uit het noord oosten maar draaide naar oost en naar noordwest en weer terug. De wedstrijd bestond ook vandaag uit twee keer op en neer (aan de wind en voor de wind) en dan finishen.

Deze variabele en onvoorspelbare omstandigheden maken het voor alle zeilers niet makkelijk. Of zoals dat in de zeilwereld heet, 'het wordt een beetje een loterij'. Twee keer bleek Team Heiner niet aan de juiste kant van de windwisselingen te zitten maar kon de schade beperkt houden tot een vijfde plaats. Tijdens de wedstrijd lagen de Oranje zeilers ook nog zevende. Met die vijfde plaats blijft Team Heiner op een eerste plaats staan in het algemeen klassement met net zo veel punten als het team van de Nieuw Zeelander Rod Davis. Team Heiner blijft aan de leiding omdat ze een eerste plaats hebben gevaren en Davis niet.

Om een uur of vier maakte de wedstrijdleiding bekend dat de tweede race niet gevaren zou worden wegens een gebrek aan wind. De deelnemers werden op sleeptouw genomen door hun coaches onderweg naar de
Olympische haven. Heiner zat aan de helmstok te glunderen. Hij wees op zijn strakke gouden vestje dat hij over zijn zeilkleding droeg en riep, "Die hebben wij nog steeds." Hij vervolgde daarna wat cynisch. "Sydney, altijd veel wind en mooie golven. Nou daar heb ik nog niets van meegemaakt. Sterker nog het is wel constant, maar constant heel licht en variabel. Maar morgen weer een dag."

Margriet Matthijsse voer een oefenrace vandaag maar niet helemaal tot het einde. Ze wisselde nog een keer van grootzeil om wat materiaal te vergelijken. "De keuze is nu gemaakt," zei Matthijsse na afloop. "Ik mag twee zeilen inmeten en mijn coach en zeilmaker Jocke Wilenius heeft er in totaal vier gemaakt van twee verschillende types. Volgens hem moet er geen verschil zitten in de zeilen van hetzelfde type, maar ik had een beter gevoel met een zeil en daar heb ik voor gekozen. Morgen ga ik niet meer zeilen. Ik wil mijn boot nog helemaal nalopen en glad maken van onderen. Ik wil de romp nog behandelen met Teflon of McLube spray, daar moet ik ook nog even over nadenken." De vraag of ze weet wat voor weer het wordt op de eerste wedstrijddag antwoord ze heel kort. "Nee, ik heb geen idee dat zie ik woensdag wel." Matthijsse is van mening dat in de wisselende condities van Sydney Harbour een weerbericht niet zoveel toevoegt. Wel realiseert ze zich dat er gekke dingen kunnen gebeuren met het weer.

Serge Kats, die ook woensdag van start gaat in de Laser, was vandaag niet op het water te vinden maar in de sportschool en op de fiets om zijn gewrichten niet teveel te belasten. Morgen gaat die net zoals Carolijn Bouwer en Alexandra Verbeek nog een keer een oefenwedstrijd varen voor woensdag aan zijn Olympische droom te beginnen. De mannen in de Star klasse zijn er ook klaar voor maar die moeten nog tot zaterdag wachten voordat ze hun kunsten kunnen laten zien. Maar zowel als Schrier zijn geheel ontspannen en hebben er vertouwen in.

Complete uitslagen op www.olympics.com. Voor informatie: zie ook: www.sport.nl of www.sailing.org/olympics

zie ook:http://www.olympics.com/ www.sport.nl

Laat meer artikelen zien over: Olympische Spelen - Sydney 2000Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie