Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alternatieve troonrede 'Maxima voor minima'

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 14 september 2000.

Live te beluisteren op internet, maandag 18 september, www.sp.nl

Alternatieve troonrede 'Maxima voor minima'

Maandagmiddag 18 september om 12.00 uur wordt op De Plaats in Den Haag, tegenover de Hofvijver de Alternatieve Troonrede 2000 uitgesproken. De koningin voor één dag komt dit keer niet uit Nederland maar uit Argentinië. Zoals andere jaren arriveert ze per rijtuig na een rondrit door Den Haag.

Haar schaduwkabinet bestaat dit jaar uit Ine Voorham, luitenant-kolonel van het Leger des Heils, Lucas Reijnders, milieudeskundige, Arjo Klamer, hoogleraar economie Erasmus-universiteit, Wouter van Dieren, lid van de Club van Rome, Nancy Quik-Schuijt, kinderrechter, Paul Jungbluth, onderzoeker sociale wetenschappen, Guido Ruivenkamp, landbouwsocioloog Landbouwuniversiteit Wageningen, Ria von Bönninghausen, voorzitter NU '91, Martijn Nolen en Maudy Keulemans, secretaris en voorzitter Interstedelijk Studentenoverleg, Jan Erdtsieck, oud-rector, en Karel Glastra van Loon, schrijver.

De Alternatieve Troonrede is een initiatief van de SP en wordt voor de vierde jaar op rij uitgesproken voorafgaande aan de officiële Troonrede van koningin Beatrix. Doel van de Alternatieve Troonrede is aandacht te vragen voor prangende maatschappelijke ontwikkelingen en bijzondere alternatieven, die in de Troonrede van de regering afwezig zijn of onderbelicht worden. De Alternatieve Troonrede zal maandag vanaf 12.00 uur direct te beluisteren zijn op internet, via www.sp.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie