Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne energiebesparing gestart in wijken Hilversum

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persberichten Week 38
(18 - 24 september 2000)

Campagne energiebesparing gestart in wijken Zuidwest

"Een goed gevoel". Dat heeft projectleider Hennie van den Berg als hij desgevraagd terugkijkt op de eerste ronde van de buurtgerichte voorlichtingscampagne energiebesparing. Met deze campagne wil de gemeente particuliere woningbezitters helpen energie te besparen.

Door gebruik te maken van de Energie Premie Regeling kunnen eigenaar/bewoners 25 procent extra subsidie krijgen als zij energiebesparende maatregelen (laten) uitvoeren.

De campagne is van start gegaan in Hilversum Zuidwest. De bewoners in deze wijken ontvingen een informatiepakket en een uitnodiging voor de eerste informatiebijeenkomst. Die bijeenkomst, op 14 september in wijkcentrum De Koepel, werd bezocht door vijftig Hilversummers. Van den Berg is daar niet ontevreden over. "Onze ervaringen in andere gemeenten leren dat er vier procent van de mensen komt. We hebben in Zuidwest duizend mensen aangeschreven. De opkomst valt dus mee".

Zo'n 35 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om extra informatie op te vragen of een bezoek van een deskundige. Een kleine dertig mensen vroegen om een Energie Prestatie Advies. Dat is een rapport waarin staat welke maatregelen effectief zijn. De kosten van dat advies (350 gulden) worden volledig vergoed na uitvoering van de maatregelen.

Nog dit jaar komen ook de wijken Zuid (postcode 1215) en de Hilversumse Meent (postcode 1218) aan de beurt.

Voor meer informatie over de energiebesparing kunt u terecht bij het Coördinatiecentrum Gooi Vecht voor Energiebesparing; tel: 624 40 54 of op internet: www.energierent.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie