Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda stelt toekomstvisie op wijk Heuvel

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

VERVOLG VISIEONTWIKKELING HEUVEL

De gemeenteraad heeft in 1999 besloten tot het opstellen van een toekomstvisie voor de wijk Heuvel. In de periode november 1999 tot juli 2000 is in samenwerking tussen gemeente, de woningcorporaties St. Laurentius en Volkshuisvesting Breda en de Stichting Wijkbelang Heuvel voortvarend gewerkt aan de totstandkoming van deze visie.

Het proces is succesvol en de resultaten van de eerste fase zijn inmiddels bekend. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een bedrag van 184.000,- beschikbaar te stellen voor de tweede fase, die moet uitmonden in een plan van aanpak.

De gemeente werkt samen met de woningcorporaties St. Laurentius en Volkshuisvesting Breda en de Stichting Wijkbelang Heuvel aan de opstelling van een toekomstvisie, een ontwikkelingsstrategie en een plan van aanpak voor de wijk Heuvel.

Van eind 1999 tot juli 2000 is door alle betrokkenen veel werk verzet. Op 8 juni 2000 zijn de verrichtte werkzaamheden uitvoerig gepresenteerd en besproken met alle betrokkenen op een bijeenkomst bij Satelliet in de wijk.

De komende maanden wordt gewerkt aan de afronding van de stedenbouwkundige studie, de presentatie van een overzicht van de noodzakelijke investeringen en de toekomstige samenwerking van betrokken partijen, het opstellen van het plan van aanpak en de communicatie van de resultaten aan alle betrokkenen, inclusief de bewoners van de wijk.

Naast het uitwerken van de visie, de ontwikkelingsstrategie en het plan van aanpak, wordt ook gestart met de opzet van een aantal concrete projecten. Het betreft dan met name het project Brede School, aanpak VOS-terrein (Verbeetenstraat, Oosterstraat en Scheldestraat), woningen St. Laurentius en planvoorbereiding woningen Volkshuisvesting Breda in Heuvel zuid-west, ontwikkeling Dr. Struyckenplein, de zone ten zuiden van de Talmastraat en het intensiveren van het fysiek en sociaal beheer door het opstellen en uitvoeren van een beheerplan.

Het overleg tussen de gemeente Breda, de woningcorporaties en Stichting Wijkbelang Heuvel vindt periodiek plaats in de Stuurgroep Heuvel, waarin alle partijen zijn vertegenwoordigd. De Stuurgroep Heuvel heeft op 24 augustus ingestemd met de door het college voorgestelde werkwijze.

Breda, 18 september 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie