Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentevergaderingen Den Helder

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

VERGADERINGEN

betreft: week: week 37

Welzijn & Cultuur

Diverse subsidieaanvragen en de nota minimabeleid: dat zijn de zaken waarover de commissie Welzijn & Cultuur op maandag 18 september het gemeentebestuur moet adviseren. De stichting Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (WMD) heeft de gemeente geld gevraagd voor het uitbesteden van de opvang van asielzoekers. Subsidie wordt ook gevraagd voor de deskundigheidsbevordering van vrijwilligers, onder meer door de stichting Humanitas. De stichting Kinderopvang heeft geld nodig voor de uitbreiding van kindplaatsen, en de sterrenwachtvereniging voor de afronding van het sterrenwachtgebouw.

Verder bespreken de commissieleden maandagavond de stand van zaken rond het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) en de uitvoering van de Wet Inkomensvoorziening Kunstenaars.

Personeelszaken

De leden van de commissie Personeel, Informatie en Organisatie vergaderen op dinsdag 19 september onder meer over de voortgangsrapportage van de verandermanager bij de dienst Stadsontwikkeling en Beheer. Ook bespreken zij de reiskostenvergoeding binnen de gemeente.

Verder vermeldt de agenda de organisatieverordening, de nota studiefaciliteiten en het rapport over de enquête integriteit. Daarnaast komt een voorstel over arbeidsmarktcommunicatie aan de orde.

Algemene en Bestuurlijke Zaken.

In de vergadering van de commissie ABZ op 20 september 2000 komt de notitie over de sluitingstijden van de horeca ter sprake (zie artikel elders op deze pagina), de Falga-problematiek en de ontwikkelingen gemeentelijke internetsite. Ook bespreken de commissieleden het instellen van een beroepscode en het project " impuls Duale gemeente"

(omdat bij het samenstellen van deze pagina burgemeester en wethouders de agenda nog niet hadden vastgesteld zijn deze vergaderpunten onder voorbehoud).

Natuur en Landschap

Op 20 september vergadert ook de commissie Natuur en Landschap. Bij het samenstellen van dit bericht waren de agendapunten nog niet bekend.

Welstandscommissie

Op donderdag 21 september komen de leden van de Welstandscommissie weer bijeen. De vergadering begint om 12.30 uur.

Onderwijs en Jeugdzaken

Donderdagavond 21 september vergadert ook de commissie Onderwijs en Jeugdzaken. Ook van deze bijeenkomst waren de agendapunten bij het samenstellen van dit bericht nog niet bekend.

De vergaderingen worden gehouden in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 en beginnen om 20.00 uur in de raadzaal, tenzij anders vermeld. De stukken die betrekking hebben op de agendapunten kunt u vanaf drie dagen voor de vergadering inzien op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bij het Centraal Informatiepunt in de hal van het stadhuis. U kan daar ook een agenda van de bijeenkomst krijgen. U kunt tijdens de vergadering uw mening laten horen over een bepaald agendapunt. Meldt u dit even van tevoren bij de voorzitter, hij stelt u hiervoor dan in de gelegenheid.

Overigens zendt de Lokale Omroepstichting van de meeste vergaderingen de volgende ochtend een samenvatting via de radio uit, en wel tussen 08.00 en 09.00 uur. U vindt de LOS

op de kabel op FM 890 Mhz en in de ether op 105.6 MHz.

laaste verandering: september 15, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie