Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: achtervolging bromfietsers

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 08.30 uur
Gevaarlijke bromfietser van de weg gehaald

DRIEBERGEN/LANGBROEK Surveillerende politieagenten zagen zaterdagavond omstreeks negen uur een bromfietser rijden op de N227 bij Langbroek. De bestuurder en zijn bijrijder droegen geen helm, voerden geen verlichting, reden te snel en zwalkten letterlijk over het fietspad. Op een stopteken van de politie werd niet gereageerd en de bromfiets verdween over de Langbroekerdijk richting Driebergen, achtervolgd door de politie. Bij Driebergen wist de politieauto de bromfiets in te halen en tot stoppen te dwingen waarbij de bromfiets in een sloot terecht kwam doordat de bestuurder tegenstribbelde en de macht over het stuur verloor. De twee jongens van 14 en 16 jaar, beiden uit Driebergen, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Veenendaal. Daar konden zij verschillende bekeuringen in ontvangst nemen.

Onder invloed

DRIEBERGEN Een 36-jarige man uit Doorn is maandagmorgen om een uur bij een alcoholcontrole aangehouden op het Park Seminarie. De man bleek, na overbrenging naar het politiebureau in Zeist, 0,96 promille alcohol in het bloed te hebben. Met een bekeuring en een rijverbod kon de man het politiebureau verlaten.

ZEIST Om twee uur werd op de Driebergseweg een 34-jarige man uit Utrecht op alcohol gecontroleerd. Hij bleek even tevoren de gehele breedte van de rijbaan nodig te hebben om vooruit te komen. Na de blaastest bleek dat er alcohol in het spel was en werd hij voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. Bovendien was de verdachte al vier keer eerder met teveel alcohol op achter het stuur betrapt en had hij reeds een rij-ontzegging op zak. Een fikse bekeuring van f 1650,- en verlenging van zijn rij-ontzegging zijn het gevolg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie