Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: automobiliste te water

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 18-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 18 september 2000

Dagelijkse berichten

Sellingen: auto tegen boom
Op de Ter Apelerstraat in Sellingen is zondagochtend een auto met vijf inzittenden tegen een boom gereden. De 22-jarige bestuurster uit Selingen verloor in een bocht de controle over de auto en belandde in de berm en kwam tot stilstand tegen een boom. Behalve de automobiliste, die met een beenbreuk naar het ziekenhuis werd vervoerd, raakte een 50-jarige man uit Winschoten aan nek en rug gewond. Ook een 13-jarige jongen uit Winschoten moest met aangezichtsletsel naar het hospitaal. De andere twee inzittenden kwamen er zonder letsel af.

Winschoten: brommers en fietsen gevonden
In het stadspark Rosarium in Winschoten vonden een jongen en een man zondagochtend drie bromscooters. Enige tijd later meldde een vrouw die haar hond uitliet dat zij in het park nog een bromscooter en twee fietsen aantrof. Er is bij de politie tot dusverre geen aangiftes binnen gekomen over gestolen bromfietsen of fietsen. De vehikels zijn opgeslagen in het politiebureau.

Lauwerzijl: automobiliste te water
Bij de brug van de Stadsweg in Lauwerzijl raakte zondagavond een 42-jarige automobiliste uit Ternaard te water. De vrouw kon ongedeerd uit de auto komen. Het bergingsbedrijf moest vanwege de hoge beschoeiing de zwaar beschadigde auto uit het water takelen.

Grootegast: inbraak in motorzaak
Voor de tweede keer binnen drie dagen is er een inbraak gepleegd in een motorzaak aan de Industrieweg in Grootegast. Zondagnacht werd er een raam ingeslagen en geprobeerd een mini-crossmotor mee te nemen. Dit lukte niet omdat het motortje aan een kabel vastzat. Wel werden er een aantal motorhelmen en uitlaten meegenomen.

Sappemeer / Delfzijl / Noordbroek: rijden onder invloed De politie kreeg zondagnacht de melding dat er een man half uit de auto hing op de vluchtstrook op de A7 bij Sappemeer. Agenten troffen een 35-jarige automobilist uit Westerlee aan die een beetje misselijk was. Oorzaak: drank, de man blies een promillage van 1.25. Op de Hogelandsterweg werd een Duitse automobilist uit Garz gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.25. In overleg met de officier van justitie kreeg de man een schikkingsvoorstel van f 1400.-. In Noordbroek reed op de Scheemderstraat een 23-jarige automobilist uit Noordbroek onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 0.75.

Hoogezand: inbraak in benzinepompstation
In de shop van een benzinepompstation aan de Industrieweg in Hoogezand werd zondagnacht met een stoeptegel een ruit ingegooid. Een ruime hoeveelheid rookwaar is uit de zaak weggenomen. Doordat de shop is beveiligd met een luid alarm is/zijn de dader(s) maar kort binnen geweest.

Winschoten: opgepakt met heroine
Bij een controle op de Venne in Winschoten is zondagmiddag een 19-jarige man uit Leer (Duitsland) aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. De man had ruim 1 gram heroïne bij zich en is na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Oude Pekela: trammelant op de Veenroe
De politie is zondagavond twee keer wegens een opstootje op de Veenroe in Oude Pekela geweest. Een ruit van een 33-jarige bewoner bleek te zijn ingegooid en de man verdacht een buurtbewoner ervan dit gedaan te hebben. Enige tijd later werd de bedoelde 33-jarige buurtbewoner op de Apollolaan met een bebloed gelaat aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk of de man aangifte doet. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gebeurtenissen op de Veenroe.

Groningen: vernielingen aan autos
In de wijk De Hunze werden zaterdagnacht ruim 40 autos beschadigd. De daders bekrasten met een scherp voorwerp de autos, waardoor ernstige schade aan de lak ontstond. Zo werden vernielde autos aangetroffen op de Berlageweg, Granpre Moliereweg en de Boekenlaan.

Groningen: lastige ex
Op de Turfsingel heeft de politie een 29-jarige man uit Emmen aangehouden. De man stond voor de woning van zijn ex ruzie te maken en te schreeuwen. Toen hij weigerde te vertrekken werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij gezocht door de politie in Drenthe. Hij is aan de Drentse collegas overgedragen.

Groningen: mishandeling
In het Noorderplantsoen heeft de politie zondagmiddag een 35-jarige stadjer aangehouden. De man, die veelal verblijft op de omhangplek in het plantsoen vond het nodig zonder noodzaak een 13-jarige jongen voor het hoofd te slaan. Op aanwijzing van het slachtoffer konden agenten de verdachte aanhouden. Hij werd na verhoor en een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: inval in dealpand
De politie heeft zondagavond in een woning aan de Grachtstraat een inval gedaan. Naar aanleiding van klachten stelde de politie een onderzoek in. Een 47-jarige stadjer werd aangehouden toen hij de woning verliet met een gebruikers hoeveelheid. Vervolgens werd in een personenauto voor de woning de 39-jarige bewoner aangetroffen. Hierna stelde de politie een onderzoek in de woning in, waar nog een 29-jarige stadjer werd aangehouden. Bovendien troffen de agenten op diverse plaatsen in het pand cocaïne en heroïne en vermoedelijk van diefstal afkomstige kleding aan. De gebruiker werd na verhoor heengezonden. De beide andere verdachten zitten vast.

Groningen: alcohol en geen rijbewijs
Een 24-jarige man uit Enschede is zondagavond op de Kleine Appelstraat aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bovendien was zijn auto niet verzekerd en hij is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Een ademtest wees een promillage van ruim 0.5 promille uit. De verdachte trachtte in eerste instantie een valse naam op te geven. Hij ging na verhoor met meerdere processen-verbaal het bureau uit.

Groningen: ingenomen rijbewijs
Een 40-jarige stadjer moest afgelopen nacht zijn rijbewijs aan het politiebureau achterlaten. De man reed op de Prinsesseweg onder invloed van alcohol. Bij een blaastest werd ruim 1.5 promille in zijn bloed aangetroffen. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: gestolen auto
Agenten troffen zondagmiddag op het Eemskanaal een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aan in een gestolen auto. Toen de agenten de man wilden aanhouden zag hij kans te voet te vluchten. Na een speurtocht in de omgeving zagen de agenten de verdachte weer op het Damsterdiep. Daar kon de verdachte alsnog worden overmeesterd. De auto bleek een week geleden in Groningen te zijn ontvreemd. De verdachte zit vast. Hij was bovendien niet teruggekeerd van proefverlof uit De Grittenborg.

Groningen: vernieling bushokje
Een viertal verdachten vernielden zondagavond op het Hereplein met een steen een bushoekje. Getuigen waarschuwden de politie. Na een zoektocht in de omgeving konden twee verdachten, een 51-jarige man uit Nieuweschans en een 22-jarige man uit Winschoten worden opgepakt. Zij kregen een proces verbaal voor vernieling.

Groningen: caravan uitgebrand
Op de Fultsemaheerd brandde afgelopen nacht een geparkeerd staande caravan uit. Buurtbewoners waarschuwden de politie toen de wagen al in lichterlaaie stond. De brandweer kon slechts het wrak nablussen. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...