Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële opening nieuwe fabriek BZBP Tsjechische Republiek

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bekaert S.A

Persberichten

PERSMEDEDELING -- 18.09.2000

Officiële opening van de nieuwe fabriek BZBP in de Tsjechische Republiek

Op 12 september 2000 heeft de officiële opening plaatsgevonden van de nieuwe fabriek Bekaert-ZDB Building Products (BZBP) te Petrovice u Karviné in de Tsjechische Republiek. De joint venture, die bouwproducten produceert en in het bijzonder Dramix® vezels, is opgericht in 1998.

De significant stijgende vraag naar nieuwe materialen voor betonversterking, de economische groei in Centraal Europa, goed gekwalificeerd personeel en uitgebreide handelservaring in de Tsjechische Republiek hebben aanleiding gegeven tot het bouwen van een gespecialiseerde fabriek voor staalvezels voor betonversterking. Bekaert heeft op vandaag een wereldwijde leidende positie in dit domein. De fabriek is gebouwd in de industriezone van Petrovice op een grondoppervlakte van 68 000 m2 en heeft het potentieel om de huidige capaciteit van 10 000 ton te verhogen tot 40 000 ton. De nieuwe fabriek stelt ongeveer 70 mensen tewerk en zorgt nogmaals voor 20 jobs bij indirecte dienstverleners en zal op die manier bijdragen om de extreem hoge werkloosheid in de Karvina en Ostrava regio te verminderen.
Meer dan 100 gasten zoals de Eerste Minister, de Minister voor Industrie, de Belgische Ambassadeur en andere staats- en locale overheden, afgevaardigden van het bedrijf en belangrijke klanten en leveranciers waren aanwezig bij de openingsplechtigheid van deze nieuwe productie-eenheid.

Einde persmededeling.

Voor alle verdere informatie
:

Pers :
Willy Snaet
Vice-President Corporate Communication and Corporate Secretary N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B-8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.48
E-mail : (Willy.Snaet@bekaert.com) Investor Relations : Jacques Anckaert
Vice-President Investor Relations
N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B - 8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.85
E-mail : (Jacques.Anckaert@bekaert.com)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie