Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vaststelling bodembeheersplan gemeente Berkel en Rodenrijs

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Berkel en Rodenrijs
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Vaststelling bodembeheersplan en bodemzoneringskaart

Burgemeester en Wethouders hebben het gemeentelijk bodembeheersplan en de bodemkwaliteitskaart op 19 september 2000 vastgesteld op grond van artikel 5.1 van de Ministeriele Vrijstellingsregeling grondverzet.

De bodemzoneringskaart en het bodembeheersplan houden het volgende in:
· voor de gehele gemeente is de algemene bodemkwaliteit in kaart gebracht en is de gemeente ingedeeld in verschillende zones met vergelijkbare bodemkwaliteit;

· binnen een zone mag vrij met grond worden geschoven, zonder dat daarvoor uitgebreid bodemonderzoek nodig is;

· wanneer grond tussen verschillende zones grond wordt uitgewisseld moet deze grond voldoen aan de eisen die staan weergegeven in het bodembeheersplan. Deze eisen kunnen verschillen per zone;
· wanneer grond wordt toegepast op basis van de bodemzoneringskaart moet dit minimaal 5 dagen van tevoren worden gemeld bij de gemeente, door middel van een meldingsformulier. Dit formulier kunt u bij het gemeentehuis afhalen.

De bodemzoneringskaart en het bodembeheersplan treden in werking op 27 september 2000 en liggen vanaf die datum gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders.
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer Van Empel van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (010) 514 07 94.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie