Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond herstel kademuur Herenstraat Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Informatieavond over herstel kademuur Herenstraat (18 september)

Naar aanleiding van dreigende verzakking van de kademuur, organiseerde de gemeente op 30 mei een informatieavond. Tijdens deze avond heeft de gemeente toegezegd belanghebbenden op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en een nieuwe informatieavond te organiseren zodra de werkzaamheden aan de Herenstraat beginnen. Dat laatste is nu het geval en daarom is er een voor iedereen toegankelijke informatieavond op dinsdag 19 september, om 20.00 uur in buurthuis Kerkveld, Kerkveld 63 in Nieuwegein. Tijdens deze avond gaan wethouder Riet van der Nat en de projectleiders van de gemeente gedetailleerd in op de werkzaamheden rond de Herenstraat. Ook presenteert de gemeente een ontwerp van de nieuwe kademuur ten zuidwesten van de Rijnhuizerbrug ter vervanging van de kademuur die dreigt te bezwijken.

Start uitvoering
Vorige week zijn de voorbereidingen begonnen voor de werkzaamheden aan de kademuur vlakbij de Rijnhuizerbrug. Allereerst wordt er een ponton afgemeerd, waarop een heistelling en een keet wordt geplaatst. De heiwerkzaamheden starten tussen 13 en 15 september en duren drie weken. In de week van 11 september wordt ook de hoge houten steiger verwijderd om daarna de bovenkant van de huidige kademuur te slopen. Daaropvolgend wordt de kademuur ten zuiden van de Rijnhuizerbrug aangepakt (het deel dat nu met hekken is afgezet). Tijdens de informatieavond laat de gemeente daarvan een ontwerp zien. Er wordt een nieuwe kademuur in het water geplaatst, vóór de oude. Als de beide stukken kade klaar zijn, wordt het tweerichtingsverkeer op de Herenstraat opnieuw ingesteld, inclusief de verkeersmaatregelen in de directe omgeving van de Herenstraat. Hierover zijn al eerder afspraken gemaakt en besluiten genomen. Tijdens de informatieavond toont de gemeente op tekening hoe de inrichting van de Herenstraat er dan uit komt te zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie