Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Analyse EVO en TLN investeringen infrastructuur N-Brabant

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

persbericht
EMBARGO
tot dinsdag 19 september 2000, 15.15 uur

EVO en TLN -samen opererend in OLB- analyseren investeringen in infrastructuur Noord-Brabant

Naast de begroting Verkeer en Waterstaat heeft het kabinet op Prinsjesdag het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) gepresenteerd. Hierin staan plannen voor aanleg en uitbreiding van weginfrastructuur. EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) constateren dat rondom Tilburg en Breda nog veel wordt gestudeerd en de schep nog een tijd uit de grond blijft. Met uitzondering van de Noordoost tangent van Tilburg en het megaproject HSL-A16 dat in de startblokken staat. Het OLB is actief betrokken bij het Bereikbaarheidsplan HSL-A16, zodat de regio Breda tijdens deze bouwactiviteiten voldoende bereikbaar blijft.

Eindhoven en omgeving heeft ongeveer tien projecten in het MIT staan. Het belang van goede toevoeraders wordt nu toch wel ingezien. Hopelijk niet te laat. Als hier niet snel wordt gedotterd zal het kloppende Randstadhart ook niet goed kunnen functioneren. Enkele goede "bypasses" rondom Eindhoven zijn noodzakelijk om te overleven. Helaas voorziet het MIT niet meer in een directe wegverbinding tussen Eindhoven en België (A69). Ook is er geen extra geld voorzien om de verkeersproblematiek ten zuiden van Eindhoven op een andere manier op te lossen.

EVO en TLN benadrukken dat het Kabinet onevenredig veel nadruk legt op het oplossen van de fileproblemen in de Randstad. Maar ook buiten de Randstad zijn extra investeringen nodig.Voor meer informatie kunt u bellen met:
· Jan van Schijndel (EVO), telefoon: 040 - 207 1438 · Ed van de Meerendonk, TLN, telefoon: 076- 587 9254

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie